Múzeum pod Slavínom podporí aj Robert Fico

Projekt múzea pod Slavínom v Bratislave podporí aj premiér Robert Fico. Ako informovala hovorkyňa rezortu obrany Martina Balleková, minister obrany Martin Glváč sa vo štvrtok stretol s primátorom Bratislavy Ivom Nesrovnalom a informoval ho o ďalších krokoch.

09.07.2015 19:26
Slavin Foto: ,
Pod Slavínom by mala vzniknúť Stála expozícia oslobodzovania Slovenska 1944 – 1945.
debata

„Máme podporu predsedu vlády. Prisľúbil mi, že zo svojej rezervy vyčlení peniaze, ktoré použijeme na projektovú dokumentáciu a statické posudky,“ uviedol Glváč. Financovanie projektu však bude potrebné zabezpečiť aj z ďalších zdrojov. „Naším cieľom je, aby sme budúci rok mali na Slavíne niečo nové,“ zdôraznil šéf rezortu obrany.

„Za tie dva mesiace sa niekoľkokrát stretla pracovná skupina a dnes máme na stole konkrétne výsledky. Musíme však ešte doriešiť technickú stránku, vyriešiť otázku statiky a vypracovať architektonickú štúdiu,“ uviedol Nesrovnal. S iniciatívou vybudovať pod pamätníkom na Slavíne stálu expozíciu prišiel minister obrany Glváč a po dohode s primátorom Bratislavy vytvorili pracovnú skupinu, ktorá sa projektom zaoberá.

Pod Slavínom by mala vzniknúť Stála expozícia oslobodzovania Slovenska 1944 – 1945. V strede priestorov bude podľa predbežných návrhov auditórium a po obvode budú umiestnené exponáty, z ktorých časť zabezpečí aj Vojenský historický ústav. V auditóriu by sa podľa návrhu mali konať prednášky a premietať dokumenty.

debata chyba
Viac na túto tému: #Múzeum pod Slavínom