Horúčavy nepoľavia, aj na stredu a štvrtok platia výstrahy

Slovensko čakajú horúčavy aj v nasledujúcich dňoch. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na stredu výstrahu druhého stupňa pre 17 okresov južnej a západnej časti krajiny.

21.07.2015 10:53
počasie, horúčava, leto, teplo Foto: ,
Ilustračné foto
debata

V čase od 13.00 do 18.00 h sa teploty vyšplhajú na 35 až 37 stupňov Celzia v okrese Bratislava, Malacky, Pezinok, Trnava, Senec, Dunajská Streda, Galanta, Šaľa, Nitra, Hlohovec, Komárno, Nové Zámky, Levice, Krupina, Lučenec, Rimavská Sobota a Veľký Krtíš.

Pre stredné časti Slovenska vydali meteorológovia výstrahu prvého stupňa, severné Slovensko bude v stredu bez mimoriadnych javov.

Výstraha druhého stupňa platí aj vo štvrtok pre Bratislavský, Trnavský a časti Nitrianskeho, Trenčianskeho, Banskobystrického a Košického kraja. Teploty v popoludňajších hodinách opäť dosiahnu 35 až 37 stupňov Celzia. Pre celý zvyšok krajiny vydali meteorológovia výstrahu prvého stupňa.

Výstraha prvého stupňa platí aj v stredu pre desať okresov juhozápadného Slovenska. Medzi 13.00 a 18.00 h dosiahnu teploty 32 až 34 stupňov Celzia v okresoch Bratislava, Senec, Dunajská Streda, Galanta, Šaľa, Komárno, Nové Zámky, Levice, Krupina a Veľký Krtíš.

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #horúčavy #teplo