Sieť získala na volebnú kampaň miliónový úver od českej banky

Predseda Siete Radoslav Procházka ako jej štatutárny zástupca podpísal s českou Fio bankou dohodu o úvere vo výške jeden milión eur, ktorý strana použije najmä na financovanie volebnej kampane. Ide o zvýšenie prvého úveru vo výške 800 tisíc eur, ktorý Sieť získala pred necelým rokom.

22.07.2015 13:33
Sieť, Radoslav Procházka Foto: ,
Strana Sieť vedie už bilbordovú kampaň.
debata (12)

„Českú banku si vedenie Siete vybralo najmä pre absenciu akýchkoľvek prepojení s miestnym prostredím. Banka pre nás predstavuje dôveryhodného veriteľa s nespochybni­teľnými finančnými zdrojmi, čo nám dáva najvyššiu mieru slobody pri presadzovaní našej predstavy o jednoduchom a spoľahlivom štáte,“ uviedla hovorkyňa Siete Karolína Ducká.

Okrem tohto úveru je fungovanie Siete financované aj z členských príspevkov a darov od priaznivcov, ktorých zoznam je pravidelne zverejňovaný na internete. Sieť sa významne opiera aj o činnosť rastúceho množstva dobrovoľníkov. Predseda Siete zároveň udelil Fio banke písomný súhlas, aby nad rámec bankového tajomstva poskytla médiám informácie o základných parametroch úveru, rozsahu ručenia zaň a osobe ručiteľa.

Náklady na letnú kampaň Siete dosiahli 191 244,85 eur. Súčasťou tejto kampane boli májové bilbordy v hokejových dresoch, júnové bilbordy na predstavenie štvorbodového plánu dobrého štátu a júlové bilbordy na podporu dvoch základných prvkov programu Siete, hmotnej zodpovednosti politikov a vylúčenia schránkových firiem z verejného priestoru. V auguste Sieť neplánuje žiadnu novú kampaň.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #úver #volebná kampaň #Radoslav Procházka #Sieť