Zrážka osobných áut zablokovala diaľnicu pri Trenčíne na tri hodiny

Takmer tri hodiny bola vo štvrtok dopoludnia neprejazdná diaľnica pri Trenčíne smerom na Bratislavu. Príčinou bola zrážka dvoch osobných áut, pri ktorej sa zranilo deväť ľudí.

30.07.2015 09:55 , aktualizované: 16:02
debata (1)

Nehoda sa stala vo štvrtok okolo ôsmej hodiny ráno pri novom cestnom moste v Trenčíne, ktorý je v prevádzke iba štyri mesiace. Zrazili sa tu dve osobné autá, Seat Ibiza a Kia Sportage. Predbežné výsledky policajného vyšetrovania nasvedčujú tomu, že nehodu zavinila vodička Seatu.

„Podľa doterajších zistení sa vodička pravdepodobne vyhýbala sanitke idúcej v pripájacom diaľničnom pruhu, následne vošla do dráhy vozidla Kia, a to do nej zozadu narazilo. Miera zavinenia dopravnej nehody je v štádiu vyšetrovania,“ povedal Pavol Kudlička z Krajského riaditeľstva PZ v Trenčíne.

Po zrážke obe vozidlá skončili mimo cesty. Seat zostal na kolesách, Kia sa prevrátila na strechu. Jedna osoba v Seate zostala po havárii zakliesnená v aute a privolaní hasiči ju museli vyslobodzovať hydraulickými nožnicami.

„Hasiči po príchode na miesto pomocou ručného hydraulického náradia vyslobodili zakliesnenú osobu z vozidla. V tom čase sa už na mieste nachádzala aj privolaná záchranná zdravotná služba a jej pracovníci spolu s hasičmi poskytovali zraneným prvú pomoc,“ povedal Marián Petrík, hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Trenčín #záchranári #nehoda #diaľnica D1