Ktorá základná a stredná škola je naj? Pozrite si aktuálne rebríčky

Ako si vybrať vhodnú školu pre svoje dieťa spomedzi viacerých možností? Porovnanie výsledkov žiakov konkrétnych škôl ponúka letná aktualizácia rebríčkov základných a stredných škôl, ktorú pravidelne spracúva inštitút Ineko.

03.08.2015 13:01
škola, učiteľka, žiačka Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)

Údaje na portáli o základných školách inštitút Ineko aktuálne doplnil o čerstvé výsledky Testovania 9 externej časti maturít za minulý školský rok. Vďaka tomu má k dispozícii aj predbežné hodnotenie za rok 2015. Ide zatiaľ len o čiastočné výsledky, kompletné hodnotenie bude zverejnené na jeseň, keď inštitút doplní aj zvyšné ukazovatele za uplynulý školský rok.

„Hodnotenie výsledkov žiakov nezohľadňuje rozdiely medzi žiakmi jednotlivých škôl spôsobené inými faktormi, než je vzdelávací proces, napríklad rozdiely v sociálnom zázemí. Nemeria ani pridanú hodnotu školy, čiže to, aké zručnosti a vedomosti škola v danom období odovzdala svojim žiakom, a preto komplexne nevypovedá o kvalite školy,“ upozornil inštitút Ineko.

Zo základných škôl sa na celoslovenskej úrovni najlepšie umiestnila škola na Krosnianskej 4 v Košiciach. Nasleduje ju ZŠ na ulici T. J. Moussona v Michalovciach a trojicu dopĺňa Základná škola SSV na Skuteckého 8 v Banskej Bystrici.

V prípade stredných odborných škôl obstáli najlepšie SPŠ elektrotechnická na Plzenskej v Prešove, na druhom mieste sa umiestnila Obchodná akadémia v Trnave (Kukučínova 2) a na treťom Spojená škola na Slančíkovej 2 v Nitre. Z hodnotenia gymnázií potvrdilo svoje doterajšie prvenstvo Gymnázium na Poštovej v Košiciach, za ním nasleduje Gymnázium Juraja Hronca v Bratislave a Bilingválne gymnázium v Sučanoch.

© Autorské práva vyhradené

Externé odkazy
1 debata chyba
Viac na túto tému: #školy #INEKO