Najvyšší súd bude rozhodovať o dovolaní únoscu Mišenku

Najvyšší súd SR bude v utorok rozhodovať o dovolaní Bystríka Šuhajdu. Toho v septembri 2014 nitriansky krajský súd právoplatne odsúdil za obzvlášť závažný zločin vydieračského únosu na 22 rokov. Ide o prípad únosu podnikateľa Jozefa Mišenku.

08.08.2015 13:26
debata

Voči rozsudku podal odsúdený v máji dovolanie. Bystrík Šuhajda podľa súdu zorganizoval v roku 2008 únos topoľčianskeho podnikateľa Jozefa Mišenku. Únoscovia od rodiny najskôr zinkasovali tri milióny korún a následne žiadali ďalších päť, no tie už nedostali.

Mišenkovi sa vyhrážali smrťou, mali mať pre neho vykopaný aj hrob, ale nakoniec ho prepustili. Bystrík Šuhajda tvrdil, že pre vysoké dlžoby únos naplánoval sám Mišenka. On mu, naopak, podľa vlastných slov pomáhal a skrýval ho doma. Mišenka bol v čase únosu obvinený z ekonomickej trestnej činnosti.

V roku 2010 kontroverzného podnikateľa Jozefa Mišenku zastrelili v Topoľčanoch v jeho mercedese. Za jeho vraždu boli odsúdení štyria muži, z ktorých jeden dostal doživotie a traja 25-ročný trest odňatia slobody.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mišenka #Najvyšší súd SR #dovolanie