Bugár chce vytvoriť alternatívu troch strán voči vláde

Cieľom strany Most-Híd je podľa jej predsedu Bélu Bugára vytvoriť na základe programovej zhody skupinu politických strán, ktoré by boli alternatívou vláde. Ako povedal Bugár v rozhovore, okrem jeho strany, sú to KDH a Sieť.

09.08.2015 10:37
Béla Bugár Foto: ,
Šéf strany Most-Híd Béla Bugár.
debata (97)

„My sme takýto signál vyslali na republikovej rade. S predsedami oboch strán som sa stretol. Odvtedy čakám, že aspoň jeden z nich povie, že toto je naozaj cesta. Asi však budem musieť byť trpezlivejší. Pokiaľ títo dvaja predsedovia nenaznačia, že po voľbách sme pripravení spolupracovať a ukážeme ľuďom, že vieme vymeniť súčasnú garnitúru, bude to zlé,“ vyhlásil Bugár.

Politika podľa Bugára nie je o tom, kto koho má rád. „Potom by nikdy nevzniklo žiadne vládne zoskupenie. Dôležité je, či vieme zmeniť to, čo je zlé. Vidíme predsa, že vymožiteľnosť práva je zlá. Za vlády jednej strany sa rozhodovanie súdov predĺžilo. Zákony neplatia rovnako pre každého. Ak chceme zmenu, tak musíme hľadať kompromisy.

Politika je množstvo kompromisov, je umením kompromisov. Radoslav Procházka (Sieť) vie zaujať ľudí, len sa musí naučiť spolupracovať,“ zdôraznil Bugár, podľa ktorého bude na jeseň posledná možnosť na to, aby sa tieto tri strany vyjadrili, že sú spolu schopné vytvoriť alternatívu.

„Pretože to nestačí povedať len raz. To budeme musieť komunikovať neustále. Poslednou možnosťou, aby sme ľuďom naznačili, že je tu alternatíva, je jeseň. V januári tomu už nikto nebude veriť,“ dodal predseda Most-Híd.

97 debata chyba
Viac na túto tému: #KDH #Most-Híd #Sieť #alternatíva