Prieskum: Smer stabilne vedie, v parlamente by už neboli SaS ani SDKÚ

Ak by sa parlamentné voľby konali teraz, vyhral by ich Smer so ziskom 38,4 percenta hlasov. Vyplýva to z výsledkov prieskumu Agentúry MEDIAN SK. Agentúra prieskum robila od 22. júna do 19. júla formou osobných rozhovorov a vyplnením webdotazníkov na vzorke 1 031 respondentov.

12.08.2015 20:53
vlada Robert Fico 2 balik opatreni Foto: ,
Premiér Robert Fico pri prezentácii druhého sociálneho balíčka.
debata (180)

Respondenti mali odpovedať na otázku, akú stranu alebo hnutie by volili, ak by sa na voľbách zúčastnili. Podľa výsledkov prieskumu by za Smerom skončila strana Sieť zo ziskom 10,2 percenta hlasov.

KDH by podporilo deväť percent a Slovenskú národnú stranu (SNS) osem percent voličov. OĽaNO by podporili 7,8 percenta voličov a Most-Híd by volilo 6,6 percenta voličov. Stranu SaS by volilo 4,7 percenta opýtaných a do parlamentu by sa podľa prieskumu nedostala ani SMK, ktorej by odovzdalo hlas 3,7 percenta opýtaných. Pred bránami parlamentu by skončila aj SDKÚ, ktorú by tiež volilo 3,7 percenta respondentov.

Na voľbách by sa podľa výsledkov prieskumu zúčastnilo 54,6 percenta ľudí, nezúčastnilo by sa 39,3 percenta opýtaných a zvyšných šesť percent opýtaných sa ešte nerozhodlo, či by sa na voľbách do NR SR zúčastnilo.

180 debata chyba
Viac na túto tému: #Politické strany #prieskum #preferencie #Median SK