Kaliňák: Za presunom behu je zlyhanie samosprávy

Za presunutím siedmeho ročníka nočného behu Bratislavou - Telekom Night run je podľa ministra vnútra Roberta Kaliňáka zlyhanie samosprávy. Ako povedal Kaliňák v utorok novinárom, samospráva zhromaždenie extrémistov, pre ktoré sa presúva termín behu, mohla odmietnuť, ale nemá na to odvahu.

26.08.2015 09:48
Robert Kaliňák Foto: ,
Minister vnútra Robert Kaliňák.
debata (13)

„Obec môže zhromaždenie zakázať, ak sú náznaky, že sú tam porušené ľudské práva. Viaceré takéto zhromaždenia zakázané boli,“ upozornil minister. Podľa Kaliňáka je trápne, že v demokratickej krajine môže dôjsť k „sedláckemu“ narušeniu športového podujatia ľuďmi, ktorí si neuvedomujú, akú hanbu robia.

Mestské časti Bratislavy mali jasne podľa neho povedať, že v čase zhromaždenia je iné podujatie a preto sa nedá súhlasiť so zhromaždením. „Je smutné, keď tradičné podujatie musí ustúpiť, lebo sú obavy zo stretu,“ dodal minister.

Siedmy ročník nočného behu Bratislavou – Telekom Night run, ktorý sa mal pôvodne uskutočniť v sobotu 12. septembra 2015 o 19:50 so štartom a cieľom pri nákupnom centre Eurovea, mení termín. Tri týždne pred plánovaným termínom museli organizátori podujatia, na ktorom budú prvýkrát udeľovať medaily aj v rámci majstrovstiev Slovenska v cestnom behu na 10 kilometrov, pristúpiť k zmene a presunúť ho na nedeľu 13. septembra.

„K uvedenej zmene sme po porade s našimi partnermi, najmä zástupcami samosprávy, Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave, zložkami Mestskej polície Bratislava a Dopravného podniku Bratislava pristúpili pre eliminovanie možných rizík z pohľadu zaistenia bezpečnosti účastníkov a divákov nášho podujatia, keďže na rovnaký deň je popoludní v centre mesta ohlásené zhromaždenie Pochod proti islamizácii,“ uvádza sa v stanovisku poskytnutom riaditeľom podujatia Petrom Pukalovičom a technickým riaditeľom podujatia Jozefom Pukalovičom.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #samospráva #Robert Kaliňák #zlyhanie #Night Run