Zomrel dlhoročný diplomat Juraj Migaš

Dlhoročný diplomat Juraj Migaš zomrel cez víkend vo veku 58 rokov. Informáciu potvrdil riaditeľ Tlačového odboru Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Tomaga.

31.08.2015 12:40
Juraj Migaš Foto:
Juraj Migaš.
debata (3)

O úmrtí diplomata informoval spravodajský portál teraz.sk. Juraj Migaš sa narodil 13. júna 1957 v Prešove. V diplomacii pracoval viac ako 30 rokov, naposledy pôsobil ako veľvyslanec v slovinskej Ľubľane. Bol bratrancom niekdajšieho predsedu SDĽ a šéfa NR SR Jozefa Migaša.

K smrti Juraja Migaša sa ešte predtým vyjadril na sociálnej sieti minister Miroslav Lajčák.

„Sú veci, na ktoré človek nie je pripravený nikdy a intenzívne zabolia. Takou je aj správa o nečakanom a predčasnom odchode dobrého priateľa, spoľahlivého kolegu a vynikajúceho diplomata Juraja Migaša. Juraj bol veľký bojovník – bojoval za záujmy Slovenska ako veľvyslanec v Bruseli, Budapešti, Ľubľane. Bojoval na tenisových kurtoch, futbalovom ihrisku, na bežeckých tratiach. Vždy s plným nasadením, odhodlaním, dobrou náladou a úsmevom. Dlhotrvajúci boj s chorobou však neustál. Bude chýbať nášmu rezortu ako profesionál a ako človek bude veľmi chýbať mne,“ napísal.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #diplomat #juraj migaš