Martvoň: Hlina je neprispôsobivý, používa stredoveké metódy

Poslanec NR SR za vládny Smer Anton Martvoň verbálne zaútočil na opozičného poslanca Alojza Hlinu a bránil políciu po zákroku proti nemu.

05.09.2015 12:35
Anton Martvoň, Smer, NR SR, poslanec Foto: ,
Anton Martvoň.
debata (145)
Martvoň Hlinu nazval neprispôsobivým poslancom NR SR, ktorý si stredovekými praktikami zamurovávania osôb robí mediálnu reklamu. Ako povedal Martvoň dnes pre agentúru SITA, iný postup zo strany polície nemohol byť zvolený, keďže poslanec Hlina si sadol na zem, odmietol poslúchnuť výzvu polície, odmietol odísť s nimi, pri predvádzaní kládol odpor a pokúsil sa polícii vytrhnúť.

Polícia si podľa neho zjavne plnila iba svoju povinnosť, keď chránila bezbrannú ženu – matku dvoch detí. „Taktiež chcem poďakovať hasičom za záchranu bezbrannej zamurovanej ženy, ktorá bola ako obyčajná pracovníčka zapojená nevinne do celého toho divadla pána Hlinu. Tu nejde v tejto situácii o nejakú nebankovku, proti ktorej sa dali použiť zákonné postupy, tu ide o bezmocnú a nevinnú ženu, ktorú zachránila polícia a hasiči,“ povedal Martvoň s tým, že Hlina a KDH by si mohli už uvedomiť, že nie sme v stredoveku a že poslanci NR SR dávno už nemajú žiadnu imunitu, žiadne špeciálne postavenie a majú rovnaké práva a povinnosti ako bežní ľudia, pre ktorých platia všetky zákony.

Podľa Martvoňa je zjavné, že v KDH sú už zúfalí, keď si s takýmito ľuďmi ako je Hlina a so stredovekými praktikami musia robiť mediálnu reklamu. „Namiesto toho, aby odsúdili konanie Hlinu a zamurovávanie bezbrannej ženy a matky do kancelárie, tak KDH sa pokúša z Hlinu urobiť martýra. KDH by sa malo za správanie a konanie člena ich poslaneckého klubu verejnosti, bezbrannej zamurovávanej žene a aj polícii čím skôr ospravedlniť. Alebo KDH schvaľuje zamurovávanie žien a návrat praktikami do stredoveku? Tak potom sa môže stať, že niekto zamuruje centrálu KDH,“ vyhlásil Martvoň. Podľa neho divadlom, čo predviedol poslanec Hlina, už prekročil všetky medze zákonnosti a normálnosti poukázania na problém. „Nemôže predsa jeden poslanec NR SR arogantne len kvôli PR a reklame zamurovávať do kancelárie obyčajnú zamestnankyňu nejakej spoločnosti podobne ako v stredoveku zamurovali nejakú čarodejnicu do veže a nedovoliť jej odísť z kancelárie… Je to podľa môjho osobného názoru úmyselný trestný čin a polícia bola povinná zasiahnuť,“ zdôraznil.

Polícia vo štvrtok 3. septembra zatkla poslanca Alojza Hlinu (klub KDH), pretože v Bratislave staval múr pred nebankovou spoločnosťou poskytujúcou pôžičky. Múr pred filiálkou spoločnosti Pohotovosť začal podľa vlastných slov budovať, pretože firma požičiava peniaze bez licencie od Národnej banky Slovenska (NBS). Hlina je stíhaný za dva trestné činy na slobode. Poslanec je podozrivý zo spáchania trestného činu neoprávneného zásahu do práva k domu, bytu a nebytovému priestoru v súbehu s prečinom obmedzovania osobnej slobody.

145 debata chyba
Viac na túto tému: #Alojz Hlina #Anton Martvoň