Ministri sa zapojili to Európskeho týždňa mobility

Ministri aj premiér v stredu prišli na rokovanie vlády alternatívnymi dopravnými prostriedkami, zapojili sa tak do Európskeho týždňa mobility. Najčastejšie ministri chodili peši, ale objavili sa aj elektromobily či kolobežka.

16.09.2015 12:15
debata (3)
Premiér Robert Fico prišiel na rokovanie 176.... Foto: SITA, Ľudovít Vaniher
európsky týždeň mobility, fico, kolobežka, rokovanie vlády, Premiér Robert Fico prišiel na rokovanie 176. schôdze vlády SR alternatívnou dopravou v rámci Európskeho týždňa mobility.

Novinárov zaujal hlavne minister školstva Juraj Draxler, ktorý prišiel na YikeBiku. Priznal sa, že trénoval, aby jazdu zvládol. „Keď ma to bude veľmi baviť, tak sa na tom ešte večer preveziem,“ povedal novinárom. Jazdu na kolieskových korčuliach trénoval aj šéf hospodárstva Vazil Hudák. Nemal však chrániče. Priznal, že od ministerstva sa k Úradu vlády zviezol elektromobilom a kúsok prešiel na korčuliach.

„Viete, ja som taký konzervatívny v týchto veciach. Myslím, že na šaškárne tu máme iných,“ povedal šéf rezortu zahraničia Miroslav Lajčák a dodal, že tým nemyslel členov vlády. Takisto uviedol, že sa snaží športovať a pravidelne beháva.

Predseda vlády Robert Fico prišiel na rokovanie vlády z ministerstva financií kolobežkou, ktorú dostal k 50. narodeninám. Podobne ako Hudák, ani Fico nemal prilbu či iné chrániče. Uviedol, že ho prekvapilo, aká je kolobežka rýchla. Vyuužil ju po prvýkrát. Ako dodal, má už za sebou ranný beh.

Na rokovanie vlády prišli pešo viacerí ministri. Ako prvý dorazil minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek. Vlastné nohy využil aj minister zdravotníctva Viliam Čislák aj minister dopravy Ján Počiatek. Ten uviedol, že športuje pravidelne a známi ho nahovárajú aj na bicykel. Dodal však, že na ten ešte nie je psychicky pripravený a korčule ani neskúšal.

Peši prišiel aj šéf financií Peter Kažimír a minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter. Uviedol, že peši sa presunie aj späť na ministerstvo a skonštatoval, že asi desaťminútová prechádzka bola príjemná.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Európsky týždeň mobility