Draxler dal stopku doktorandskému štúdiu v Sládkovičove

O akreditáciu príde v najbližších dňoch ďalší študijný program. Na Vysokej škole Danubius v Sládkovičove totiž končí študijný program tretieho stupňa Obchodné a finančné právo.

21.09.2015 12:17
debata (5)

Minister školstva Juraj Draxler takto rozhodol preto, že vysoká škola nepodala do jedného roka po tom, čo jej boli predmetné práva pozastavené, správu o výsledku prijatých opatrení na odstránenie nedostatkov. Ročnú lehotu pritom určuje zákon o vysokých školách. Informovala o tom hovorkyňa ministerstva školstva Beáta Dupaľová Ksenzsighová s tým, že škola mala akreditáciu doktorandského študijného programu Obchodné a finančné právo pozastavenú od júla 2014.

Keďže žiadne ďalšie doktorandské programy už Vysoká škola Danubius nemá, bude ponúkať študijné programy len na bakalárskej a magisterskej úrovni. "Môžem povedať, že ministerstvo pripravuje návrhy na sprísnenie akreditačného procesu a vôbec kontroly kvality vysokoškolského vzdelania. Kým sa pretavia do legislatívneho rámca, budeme naplno využívať možnosti, ktoré nám už dnes zákon dáva,“ povedal Draxler.

Vysoká škola je pritom podľa pravidiel povinná zabezpečiť pre existujúcich študentov daného študijného programu možnosť pokračovať v štúdiu podľa iného akreditovaného študijného programu rovnakého stupňa. Musí to byť pritom v študijnom odbore, ktorý je totožný s pôvodným alebo ktorý je čo najbližší pôvodnému. Ak to nie je možné, vysoká škola je povinná v spolupráci s ministerstvom hľadať takéto možnosti na iných vysokých školách.

Draxler okrem týchto prípadov pozastavil Paneurópskej vysokej škole v Bratislave právo udeľovať absolventom študijného programu „právo“ akademický titul v dennej aj v externej forme štúdia.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #školstvo #akreditácia #univerzity #Juraj Draxler #Sládkovičovo