Na rozvoj Trebišovského okresu dá vláda vyše tri milióny eur

Viac ako 3,4 milióna eur poskytne vláda na zlepšenie sociálno-ekonomickej situácie v okrese Trebišov. Ako informoval premiér Robert Fico po výjazdovom rokovaní vlády v Trebišove, na rozvojové projekty pôjde 2,2 milióna eur, ktoré vláda uvoľní z rezervy kapitoly Všeobecnej pokladničnej správy, a na riešenie nezamestnanosti pôjde vyše 1,2 milióna eur.

04.11.2015 13:34
Trebišov, Fico Foto: ,
Premiér Robert Fico sa zdraví s občanmi počas príchodu na schôdzu vlády v Trebišove.
debata (11)

Z týchto prostriedkov by malo ísť priamo do mesta Trebišov vyše 600-tisíc eur, z toho napríklad 432-tisíc eur na rekonštrukciu krytej plavárne či 85-tisíc eur na rekonštrukciu amfiteátra. Vláda poskytne aj 100-tisíc na rekonštrukciu miestnej cirkevnej školy či 400-tisíc eur na výstavbu telocvične základnej školy v Michaľanoch. Oproti pôvodnému návrhu vláda zvýšila dotáciu z 50-tisíc na 100-tisíc eur na propagáciu vinohradníckej oblasti Tokaj, kde sa bude prioritne riešiť aj vysporiadanie pozemkov. Ďalších 50-tisíc eur je navrhnutých na rekonštrukciu kultúrneho domu v Čiernej nad Tisou a rovnakú sumu má dostať obec Svätuše na riešenie havarijného stavu oporného múru miestnej komunikácie.

Zlepšiť sa má tiež postavenie nezamestnaných mladých ľudí, ktorí sú uchádzačmi o zamestnanie v pôsobnosti úradu práce, sociálnych vecí a rodiny Trebišov, a to prostredníctvom národného projektu Praxou k zamestnaniu. Na jeho realizáciu plánuje vláda vyčleniť 1 203 875 eur. Táto suma by mala pokryť výdavky súvisiace s podporou vytvárania pracovných miest pre ľudí do 29 rokov.

Ako informoval premiér Fico, na environmentálne projekty a protipovodňové opatrenia pôjde okolo 25 miliónov eur. Ministerstvo životného prostredia má podporiť napríklad projekty v oblasti odvádzania a čistenia komunálnych odpadových vôd v okrese Trebišov, rekonštrukciu verejnej kanalizácie, ako aj environmentálne projekty v obciach Brezina, Egreš a Kazimír. V rámci protipovodňových opatrení by sa tiež mali opraviť hrádze na rieke Ondava, zrekonštruovať čerpacia stanica a monitorovací systém pri obci Boľ.

V oblasti dopravy sa rozbehne príprava na riešenie cesty I/79 medzi Hriadkami a Trebišovom, sanácia nevyhovujúcich úsekov na tejto ceste medzi Veľatami a Čiernou nad Tisou, vrátane prestavby križovatky pri Malej Tŕni. Minister dopravy má zabezpečiť projektovú dokumentáciu pre stavebné povolenie stavby Terminál integrovanej osobnej prepravy Trebišov.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #vláda SR #Trebišov