Úrady práce sa spoja s agentúrami

Situácia na pracovnom trhu sa zlepšuje, pracovných miest pribúda. Úrady práce však o všetkých miestach nemajú dostatočný prehľad, keďže zamestnávatelia im ich nie sú povinní nahlasovať.

08.11.2015 17:00
Ústredie práce, práca Foto: ,
Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny chce do niekoľkých týždňov odštartovať projekt, v rámci ktorého vyzve pracovné agentúry na spoluprácu.
debata (20)

Hlásia ich skôr pracovným agentúram, ktoré pre nich vyberajú vhodných zamestnancov a podrobne poznajú ich požiadavky. Agentúry však zase, na rozdiel od úradov práce, nemajú kompletnú databázu nezamestnaných ani presné údaje o ich praxi, skúsenostiach či vzdelaní.

Aby sa podarilo vyjsť z tohto začarovaného kruhu, treba prepojiť možnosti štátnych úradov práce a súkromných pracovných agentúr. Prinieslo by to tak efekty pre zamestnávateľov, ako aj účinnejšiu pomoc nezamestnaným. A práve o to sa momentálne snaží sociálny rezort.

Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny chce do niekoľkých týždňov odštartovať projekt, v rámci ktorého vyzve pracovné agentúry na spoluprácu. Sľubuje si od neho viac možností reálne zamestnať evidovaných uchádzačov o prácu. „Potreba užšej spolupráce medzi štátnymi a neštátnymi službami zamestnanosti vyplynula z praxe na trhu práce a je aj pravidelnou súčasťou odporúčaní Európskej komisie a OECD,“ zdôvodnila hovorkyňa ústredia Jana Lukáčová.

Podľa Lukáčovej sa už prípravou projektu zaoberá pracovná skupina, do ktorej ústredie prizvalo zástupcov ministerstva práce, pracovných agentúr, zamestnávateľských organizácií, ale aj Slovenskej akadémie vied či Konfederácie odborových zväzov. „Po vyhlásení projektu budeme očakávať, že agentúry osloví a prejavia záujem zapojiť sa doň. Ak nám nahlásia svoje konkrétne požiadavky, my im zo štátnej databázy vytypujeme okruh vhodných uchádzačov,“ vysvetlila hovorkyňa.

V prípade, že potom agentúry niektorého uchádzača budú chcieť osloviť, úrad práce ho požiada o súhlas, či o ňom môže poskytnúť informácie. „Tento postup je samozrejmý, inak by ústredie porušilo zákon o ochrane osobných údajov,“ pripomenula Lukáčová.

Za účasť v projekte nemôžu agentúry od štátu očakávať nijaké finančné príspevky. Napriek tomu si ho už teraz pochvaľujú. „Sme veľmi spokojní, že sa štát vydal týmto smerom,“ konštatoval Radovan Maxin, manažér agentúry dočasného zamestnávania Edymax a jeden z členov pracovnej komisie. Podľa neho pôjde jednoznačne o „win-win spoluprácu“, kde obe strany zvíťazia. Nezamestnaní, ktorí naozaj chcú pracovať, dostanú rozšírenú ponuku pracovných miest. Zamestnávatelia zase širší výber možných zamestnancov. A aj agentúry vo svojej pozícii sprostredkovateľa budú ľahšie plniť záväzky voči zmluvným partnerom a posilnia svoje podnikanie.

Do spolupráce sa však podľa Lukáčovej nebude môcť zapojiť akákoľvek agentúra, ale iba tie, ktoré splnia stanovené podmienky. Napríklad musia byť registrované, pôsobiť na trhu minimálne 12 mesiacov, venovať sa minimálne stanovenému počtu klientov, mať platné povolenie na činnosť, dodržiavať zákony. Takisto budú musieť preukázať, že nemajú dlhy voči štátu, poisťovniam, daňovému úradu. Takisto nesmú byť v konkurze ani v likvidácii.

Podľa Maxina sa o serióznosť zapojených agentúr netreba obávať. „Po marcovej novelizácii Zákonníka práce si už sotva dovolia dať agentúrnemu zamestnancovi horšie podmienky, ako má u zamestnávateľa kmeňový. My nie sme nijakí strašiaci, my tiež chceme ľuďom pomáhať,“ podčiarkol manažér.

Vyzdvihol zároveň, že agentúry by po novom mohli napríklad aj poslať nezamestnaného na pohovor, rekvalifikačný či iný kurz. V súčasnosti to smie len úrad práce. „Som presvedčený, že by to pomohlo sprehľadniť evidenciu uchádzačov,“ naznačil. Tvrdí, že prvých 12 mesiacov by sa o nezamestnaného mal starať predovšetkým úrad práce. V ďalšom, časovo približne zhodnom, období by mal prejsť „pod kuratelu“ agentúry, ktorá má lepšie predpoklady zistiť, či má o prácu skutočný záujem, či má dobrú dochádzku, neholduje v zamestnaní alkoholu a podobne. V tomto zmysle by mal úrad práce cez agentúru spätnú väzbu. „Kto by neprešiel, dostal by status nezamestnateľného. Vtedy by prešiel pod úplne iný režim,“ navrhol.

Ako však dodala Lukáčová, aj toho, kto by absolútne odmietal spolupracovať, by agentúra určite nemohla vyradiť z evidencie nezamestnaných. „Táto právomoc zostane naďalej výhradne úradom práce, ktoré tak budú môcť urobiť iba za podmienok definovaných zákonom,“ zdôraznila. Odmietla tak spochybňovanie, že cieľom celej aktivity je len „umelo znížiť nezamestnanosť“.

Podľa sociologičky Zuzany Kusej nejde síce o zlú myšlienku, zapojenie agentúr do tohto procesu však nepovažuje za nevyhnutné. „Prečo nestačí zaviazať zamestnávateľov povinnosťou, aby hlásili všetky voľné pracovné miesta úradom práce?“ pýta sa Kusá. Podľa nej predsa v dnešnom internetovom svete nemôže byť problém elektronicky vyplniť jednoduchý formulár, ktorý by dodal takúto informáciu. „Zvlášť ak dnes ministerstvo práce ponúka aj viacero ďalších projektov zamestnanosti s možnosťou finančnej dotácie na pracovné miesta,“ myslí si Kusá.

Projekt podobný tomuto už sociálny rezort chystal aj zhruba pred dvoma rokmi. Ten sa však sústredil na zamestnávanie ľudí z problémových kategórií, najmä dlhodobo nezamestnaných uchádzačov. Kto by takýmto osobám dokázal zabezpečiť a určitý čas udržať pracovné miesto, mal mať nárok aj na finančnú odmenu. „Tento projekt sme odložili do ďalšieho programovacieho obdobia pre krátkosť času, v tom končiacom by sme ho už nestihli zrealizovať. V súčasnosti je však už tiež v štádiu administratívnej prípravy a s jeho realizáciou počítame v budúcom roku,“ uzavrela Lukáčová.

© Autorské práva vyhradené

20 debata chyba
Viac na túto tému: #Úrad práce #pracovné agentúry