Parlament schválil novelu zákona o sociálnych službách

Poslanci NR SR schválili novelu zákona o sociálnych službách, ktorú do parlamentu predložila skupina poslankýň za Smer-SD na čele s Vierou Tomanovou.

11.11.2015 12:33
debata

Podľa schválenej novely zákona sa o dva roky posunie koniec obdobia, počas ktorého nie sú poskytovatelia sociálnej služby, ktorí ju už poskytovali podľa zákona účinného do 31. decembra 2008, povinní dodržiavať maximálny počet prijímateľov sociálnej služby na jedného svojho zamestnanca a minimálny percentuálny podiel odborných zamestnancov na celkovom počte zamestnancov. Toto obdobie sa predĺži z 31. decembra 2015 na 31. decembra 2017.

Do konca roka 2017 tiež rezort práce a sociálnych vecí nebude hodnotiť podmienky kvality poskytovanej sociálnej služby. „Odklad právomoci Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v oblasti hodnotenia podmienok kvality poskytovanej sociálnej služby vytvára časový priestor na komunikáciu metodiky zavedenia podmienok kvality poskytovaných sociálnych služieb a metodiky hodnotenia podmienok kvality medzi zainteresovanými stranami,“ uviedlo k návrhu novely zákona ministerstvo práce a sociálnych vecí. Neodstránenie nedostatkov plnenia podmienok kvality poskytovanej sociálnej služby v lehote určenej ministerstvom má totiž za právny následok výmaz z registra poskytovateľov sociálnych služieb.

debata chyba
Viac na túto tému: #NR SR #zákon o sociálnych službách