Starostu Marianky nevzali do väzby

Sudca Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici vo štvrtok nevzal do väzby starostu Marianky Radovana J., stíhaného za prijímanie úplatku a prepustil ho zo zadržania. Rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal voči uzneseniu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR o týždeň 19. novembra.

12.11.2015 12:53 , aktualizované: 17:12
debata

Radovan J. po prepustení na slobodu pre médiá vyslovil spokojnosť s verdiktom súdu. Vyhlásil, že počas funkcie urobil pre obec veľa a teraz sa chce venovať rodine. Jeho obhajca Martin Ribár už predtým deklaroval odmietnutie obvinenia z korupcie.

Radovan J. sa vzdal mandátu ešte pred podaním návrhu na väzbu, aby nepoškodil dobré meno obce.

Obhajca uviedol, že s občanmi, ktorí sa rozhodli darovať obci finančné prostriedky, boli uzavreté darovacie zmluvy a všetky sú zverejnené na internete. Dary boli riadne zaúčtované na účtoch obce, prípadne zaevidované v obecnej pokladnici. Financie starosta použil na rozvoj infraštruktúry obce. Obec eviduje občanov, ktorí finančné dary dávali opakovane. Ak sa vyskytli prieťahy v stavebnom konaní, nebolo to preto, že žiadatelia neposkytli finančný dar, ale že nemali splnené potrebné náležitosti.

debata chyba
Viac na túto tému: #starosta #Marianka