Pápež je pripravený pomôcť Bezákovi, ale Bezák sa musí zmeniť

Svätý Otec František je pripravený pomôcť odvolanému trnavskému arcibiskupovi Róbertovi Bezákovi, ale východisko závisí podľa pápeža od samotného Bezáka. Takéto stanovisko dnes oznámil pápež František slovenským biskupom na stretnutí v Ríme, ktorí sú tam na ceste Ad limina apostolorum.

12.11.2015 16:55
Pápež František Foto: ,
Pápež František.
debata (200)

Tému podľa informácií otvoril bratislavský arcibiskup Stanislav Zvolenský. Z rozhovoru vyplynulo, že bez zmeny postoja odvolaného arcibiskupa nie je možné jeho situáciu vyriešiť.

Svätý Otec Benedikt XVI. odvolal arcibiskupa Róberta Bezáka z pastoračného riadenia Trnavskej arcidiecézy v júli 2012. Rozhodol sa tak na základe apoštolskej vizitácie, ktorá sa uskutočnila 22. januára až 1. februára 2012.

V máji štátny sekretariát Svätej stolice vydal stanovisko, podľa ktorého na odvolanie Bezáka nebol potrebný dekrét, ako tvrdil český kardinál Miloslav Vlk.

Bezák bol odvolaný podľa Vatikánu po dôkladnom skúmaní a objektívnom posúdení všetkých dostupných súčastí, zvlášť tých, ktoré sa objavili v priebehu apoštolskej vizitácie uskutočnenej v Trnavskej arcidiecéze na prelome mesiacov január a február 2012.

200 debata chyba
Viac na túto tému: #pápež František #Róbert Bezák