Kuffa nebude na kandidátke

Poslanec parlamentu za OĽaNO Štefan Kuffa sa nebude nachádzať na kandidátke do parlamentných volieb. "Poslanecký klub hnutia OĽaNO sa dištancuje od správania Štefana Kuffu a vyzýva ho, aby stiahol trestné oznámenie za útok na verejného činiteľa, ktoré je neopodstatnené.

25.11.2015 17:00
debata (13)

V danej situácii Štefan Kuffa nevystupoval ako verejný činiteľ, keďže išlo o susedský spor,“ tvrdí tlačové oddelenie strany.

Poslanec podal na susedku trestné oznámenie po tom, čo medzi nimi došlo k sporu. Ten spustila čierna stavba Kuffovho syna v obci Pavľany v okrese Levoča. Mechanizmy, ktoré tam prichádzajú, poškodzujú susedné pozemky. Majiteľka jedného z nich pani Žofia (79) sa rozhodla si to s poslancom vydiskutovať. Ten mal vtedy do nej vraziť a dôchodkyňa mu nato dala facku.

„Obyvatelia obce ma fyzicky napadli. Nedošlo ku konfliktu, ja som tých ľudí nepoznal, prvýkrát v živote som ich videl. Keď vás niekto napadne úplne cudzí, tak to je čosi neslýchané. Napadnúť poslanca Národnej rady, to je čo, to je podľa vás normálne?“ povedal v pondelok pre Pravdu Kuffa.

Predstava poslanca ako osoby, ktorá stojí nad zákonom a má neodôvodnené privilégiá v bežných životných situáciách, je v rozpore s princípmi, na ktorých vzniklo hnutie OĽaNO, uvádza strana. „Z uvedených dôvodov Štefan Kuffa určite nebude na kandidátke nášho hnutia pre voľby 2016," argumentujú Obyčajní ľudia.

Politológ Michal Horský považuje trestné oznámenie za napadnutie verejného činiteľa v prípade súkromnej kauzy za nonsens. „Ak vystupoval v súkromnej kauze, navyše v kauze, kde je vážne podozrenie, že jeho rodinný príslušník stavia bez príslušného potvrdenia, tak by to bol ponovembrový nonsens,“ konštatoval Horský.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #Štefan Kuffa #voľby 2016