Kuffa vystúpil z poslaneckého klubu OĽaNO

Štefan Kuffa vystúpil z poslaneckého klubu OĽaNO, pôsobiť bude ako nezaradený poslanec. Oznámil to predseda parlamentu Peter Pellegrini.

04.12.2015 15:02
debata (9)

Oznámil to predseda parlamentu Peter Pellegrini. Kuffa je piatym poslancom v tomto volebnom období, ktorý opustil rady obyčajných ľudí. Pred ním tak urobili Alojz Hlina, Mária Ritomská, Mikuláš Huba a prednedávnom v novembri Miroslav Kadúc. Naopak, do klubu vstúpil Daniel Lipšic. Poslanecký klub OĽaNO po Kuffovom odchode má 12 členov, volebné obdobie začínal ako 16-členný tím.

Kuffa sa naposledy do sporu s obyčajnými ľuďmi dostal pre trestné oznámenie, ktoré podal na susedku, keď sa sťažovala na výstavbu chaty jeho syna bez stavebného povolenia v obci Pavľany. 79-ročnú ženu údajne postrčil a tá mu dala zaucho.

„Poslanecký klub hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti sa dištancuje od správania Štefana Kuffu a vyzýva ho, aby stiahol trestné oznámenie za útok na verejného činiteľa, ktoré je úplne neopodstatnené. V danej situácii Štefan Kuffa nevystupoval ako verejný činiteľ, keďže išlo o susedský spor,“ uviedlo v reakcii tlačové oddelenie strany. Predstava poslanca ako osoby, ktorá stojí nad zákonom a má neodôvodnené privilégiá v bežných životných situáciách, je v rozpore s princípmi, na ktorých vzniklo hnutie OĽaNO. „Z uvedených dôvodov Štefan Kuffa určite nebude na kandidátke nášho hnutia pre voľby 2016," argumentovali obyčajní ľudia.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #Štefan Kuffa