Policajná razia v budove, kde býva Slota

Policajti vo štvrtok prehľadávali budovu, v ktorej má byt bývalý šéf národniarov Ján Slota (62). Súvisí to s nedávnymi oznámeniami dvoch 16-ročných dievčat, ktoré podali na políciu trestné oznámenia pre sexuálne zneužitie.

11.12.2015 10:07
debata (14)
zväčšiť Policajná razia v centre Žiliny v budove, kde... Foto: Renáta Jaloviarová, Pravda
razia, Slota, Žilina Policajná razia v centre Žiliny v budove, kde má byt exšéf SNS Ján Slota. Prišli aj psovodi so psami.

Pri budove, ktorá je priamo v centre Žiliny, medzi Mariánskym námestím a Burianovou vežou, boli už okolo pol deviatej ráno a odišli odtiaľ pred jedenástou hodinou. Či našli nejaké dôležité skutočnosti, či dôkazy týkajúce sa podnetu z údajného znásilnenia, nepovedali. Pri dome bolo odparkovaných niekoľko policajných áut a pohybovali sa tam aj policajní psovodi so psami zrejme vycvičenými na vyhľadávanie drog. Budova je polyfunkčným objektom, kde sú okrem Slotovho bytu aj kancelárie či reštaurácia.

Žilinská krajská polícia sa k razii konkrétnejšie nevyjadrila, poslala len stručné stanovisko. „Môžeme potvrdiť, že sme vykonali procesné úkony súvisiace s trestnými oznámeniami, ktoré smerujú k osobe Jána S. Z dôvodu možného zmarenia alebo sťaženia vyšetrovania nebudeme v súčasnej dobe poskytovať k predmetnej veci žiadne bližšie informácie," uviedol hovorca krajskej polície v Žiline Radko Moravčík.

Pravda sa snažila skontaktovať aj s bývalým politikom, mobilný telefón mal však vypnutý.

Dve 16-ročné školáčky prišli v novembri na políciu v sprievode rodičov, kde mali uviesť, že ich expolitik opil a znásilnil. Podľa Nového Času im mal dávať piť alkohol na ex a tiež podať aj nejakú tabletku. Následne Slota ich tvrdenia vyhlásil za klamstvo, nezmysly a nehorázne obvinenia. Priznal však, že ich pozná. Pred niekoľkými dňami sa pre televíziu Joj vyjadril, že mu to je veľmi nepríjemné, pretože on sám má deti. Zároveň dúfa, že polícia jednoznačnými dôkazmi povie, že je nevinný. „Odmietam takéto zvrátené obvinenia," zdôraznil po medializovaní prípadu.

Každé z dievčat na expolitika podalo trestné oznámenie. K udalosti malo dôjsť ešte v polovici septembra, no trestné oznámenia prišli podať na políciu až takmer po dvoch mesiacoch.

Polícia v prípade začala trestné stíhanie, no ešte neobvinila žiadnu konkrétnu osobu. Vo vyšetrovaní pokračuje.

© Autorské práva vyhradené

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Žilina #razia #Ján Slota