Draxler pozastavil akreditáciu Vysokej škole Danubius v Sládkovičove

Minister školstva, vedy, výskumu a športu Juraj Draxler pozastavil ďalšie študijné programy na Vysokej škole Danubius v Sládkovičove. Stalo sa tak po tom, čo minister v októbri odňal práva na uskutočňovanie doktorandského štúdia na tejto vysokej škole. Informovala o tom Martina Slušná z komunikačného odboru rezortu školstva.

15.12.2015 16:51
debata (10)

„Na návrh Akreditačnej komisie som sa rozhodol pozastaviť akreditáciu bakalárskych študijných programov anglistika a amerikanistika v dennej aj externej forme štúdia,“ povedal Draxler.

Juraj Draxler krátko po svojom vymenovaní za ministra školstva stanovil ako svoju prioritu čistenie prostredia vysokých škôl. Krátko po nástupe do funkcie nepodpísal návrhy na vznik dvoch nových vysokých škôl Technologický Inštitút A. Ruprechta so sídlom v Šamoríne a Vysoká škola ekonómie a podnikania so sídlom v Banskej Bystrici.

Na jar pozastavil akreditáciu aj bakalárskeho a magisterského študijného programu „právo“ uskutočňovaných v dennej a externej forme štúdia na Paneurópskej vysokej škole práva. Škola študentov napriek tomu prijala na základe predbežného opatrenia súdu.

Ministerstvo podalo námietku pre zaujatosť a spis bol sudkyni následne odobratý. V prípade ďalších študijných programov boli vysokým školám práva odňaté na základe výsledkov komplexných akreditácií. Jej prvá vlna sa skončila v novembri tohto roku.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #vysoká škola #akreditácia #Juraj Draxler