Po sviatkoch sa plnia najmä IC vlaky, ostatné majú dosť miest

Vo vlakoch Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) zostáva na sviatočné cesty či návrat do práce z východu Slovenska do Bratislavy stále dostatok miest, rýchlejšie sa zatiaľ zapĺňajú len povinne miestenkové vlaky InterCity.

28.12.2015 17:49
debata

Medzi sviatkami (do 2. januára) je v rýchlikoch z Košíc cez Žilinu do Bratislavy obsadených väčšinou len 20 až 30 percent miest, na Silvestra a Nový rok ešte menej. Voľné miesta sú aj na cestu z Bratislavy za silvestrovskými oslavami či novoročnými lyžovačkami. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa ZSSK Jana Morháčová.

Dostatok miest vo vlakoch je ešte aj na prvé januárové dni. V nedeľu 3. januára sú poobedné rýchliky z Košíc cez Žilinu do Bratislavy zatiaľ naplnené na približne 20 percent, rýchlik 610 s odchodom o 14:08 z Košíc je obsadený približne na tretinu. Výraznejšie sa zatiaľ zapĺňajú len povinne miestenkové vlaky InterCity, na nedeľu 3. januára je na trase z Košíc do Bratislavy objednaných 72 až 87 percent miest. Počas víkendu 2. až 3. januára zaznamenáva ZSSK aj zvýšený záujem o cestovanie z východu Slovenska do Prahy.

ZSSK pre vybrané vlaky, najmä rýchliky, regionálne rýchliky a EC vlaky uplatňuje limity na bezplatnú prepravu. Ako ďalej vysvetlila Morháčová, určený je maximálny počet lístkov do konkrétneho vlaku a na medzistaničný úsek pre cestujúcich na bezplatnú prepravu. Informácie o dostupnosti lístkov pre bezplatnú prepravu do jednotlivých diaľkových vlakov ZSSK poskytuje nonstop v kontaktnom centre na telefónnom čísle 18 188. Platiacich cestujúcich sa tento limit nedotýka.

debata chyba
Viac na túto tému: #vlaky #ZSSK #IC vlaky