Pellegrini: Na školstve by mohol pribudnúť tajomník pre šport

Na ministerstve školstva by mohol pribudnúť tretí štátny tajomník pre šport a mládež. Presvedčený je o tom predseda parlamentu Peter Pellegrini.

16.01.2016 14:32
Peter Pellegrini Foto: ,
Predseda parlamentu Peter Pellegrini.
debata (10)

„Šport je takým spoločenským fenoménom že si zaslúži minimálne posun v dvoch krokoch. A to je výrazné posilnenie samotnej sekcie športu na ministerstve školstva, pretože nový zákon o športe prináša množstvo povinností, ktoré bude potrebné zo strany štátu realizovať. A ja osobne som presvedčený, že na ministerstve školstva by bol užitočný tretí štátny tajomník, ktorý by sa mal venovať športu a mládeži,“ povedal Pellegrini v rozhovore.

Predseda parlamentu rovnako verí, že sa v ďalšom volebnom období podarí zjednotiť financovanie športu pod jednu strechu. Dnes peniaze prúdia cez tri rezorty – školstva, obrany a vnútra. Pellegrini pripomenul, že nový zákon o športe, ktorý národná rada prijala minulý rok, predpokladá, že vláda do konca júna 2016 načrtne koncepciu zjednotenia trojdelenia financovania.

„S tým, že jednou z podmienok by malo byť aby nový jednotný systém ponúkal to najkvalitnejšie zo všetkých troch. Pevne verím, že nájdeme zhodu budúcich ministrov a že ustúpia od takého rezortného pohľadu a budú sa vedieť pozrieť na šport ako celok a ustúpia možno niektorí tak, aby vzniklo jedno centrum prípravy športovcov v SR,“ uzavrel Pellegrini.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #školstvo #šport #Peter Pellegrini