Fico: Tí, ktorí migrantov najviac vítali, teraz idú proti Schengenu

Marazmus spojený s utečeneckou krízou pokračuje a výsledkom sú kroky, ktoré v minulosti iné krajiny popierali, že by mohli byť urobené. Uviedol to dnes premiér Robert Fico v reakcii na rozhodnutie Rakúska dočasne pozastaviť členstvo v schengenskom priestore a obnovenie hraničných kontrol.

18.01.2016 14:58
Robert Fico Foto: ,
Premiér Robert Fico: „Spomeňme si, ako otvárali náručie vo Švédsku, Nemecku, Rakúsku a tieto krajiny zavádzajú opatrenia, ktoré sú veľmi zvláštne, najmä rôzne hraničné kontroly."
debata (122)

Sú to práve krajiny, ktoré mali najotvorenejšie náručie k migrantom a teraz prijímajú rozhodnutia, ktoré idú proti Schengenu, dodal premiér.

„Spomeňme si, ako otvárali náručie vo Švédsku, Nemecku, Rakúsku a tieto krajiny zavádzajú opatrenia, ktoré sú veľmi zvláštne, najmä rôzne hraničné kontroly,“ uviedol ďalej Fico. Podľa neho sa len potvrdzuje vážnosť migračnej krízy a ak si niekto myslí, že sa nás nedotýka, tak je na veľkom omyle. Aj rozhodnutia, ktoré prijímajú iné krajiny, sa budú bezprostredne dotýkať Slovenska. Fico očakáva, že tento rok bude absolútne ovplyvnený migračnou krízou vo všetkých krajinách, v celej Európe.
122 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #schengen #hraničné kontroly #utečenecká kríza