Výpoveď podľa ministerstva stiahlo už 566 sestier

V slovenských nemocniciach stiahlo výpovede už celkovo 566 sestier. Ako informovala riaditeľka komunikačného odboru Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Čižmáriková, výpovede sťahujú najmä sestry z Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove.

18.01.2016 16:21
debata (24)

Z celkového počtu 30 tisíc sestier zostáva k pondelku vo výpovedi 695 sestier, čo predstavuje 2,3 %. Rezort zdravotníctva vyzýva funkcionárky sestier, aby neklamali a nestrašili verejnosť.

„Počas víkendu to bola predsedníčka Odborového združenia sestier a pôrodných asistentiek Monika Kavecká, ktorá prezentovala v médiách takzvaný "nezvládnutý prípad prevozu pacienta“. Podľa jej verzie ho nezvládla ani Detská fakultná nemocnica Košice, preto musel byť novorodenec prevezený do Martina,“ vysvetlila Čižmáriková. Ministerstvo považuje tieto vyjadrenia za súčasť účelovej kampane a prípad, ktorý v médiách popisovala predsedníčka Kavecká, je vykonštruovaný.

„Vo štvrtok 14. januára 2016 v Prešovskom kraji došlo k predčasnému pôrodu, pričom matka dieťaťa pochádza z Oravy. Vo FNsP J. A. Reimana Prešov bol novorodenec zastabilizovaný a keďže jeho mama pochádza z Oravy, bol tento predčasne narodený novorodenec prevezený do spádovej oblasti, v tomto prípade do Univerzitnej nemocnice Martin,“ uviedla Čižmáriková.

24 debata chyba
Viac na túto tému: #zdravotníctvo #sestry