Väčšina slovenských ciest je zasnežená, miestami hrozí poľadovica

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je na väčšine územia vlhký a miestami až mokrý.

21.01.2016 09:44
debata (1)

Ako informuje na stránke Slovenská správa ciest, na diaľnici D1 v úsekoch Hybe – Východná, Dubná Skala – Martin, Martin – Turany, Horná Streda – Lúka, Lúka – Nové Mesto n. Váhom a Dubnica nad Váhom – Ilava a na rýchlostnej ceste R3 v úsekoch Trstená, sever – Tvrdošín, sever, Sedliacka Dubová – Široká a Horná Štubňa, sever – Horná Štubňa, žel. st. sa nachádza vrstva čerstvého snehu do 1 – 2 centimetrov.

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je na väčšine územia Slovenska vlhký a miestami až mokrý. Najmä na severe a východe Slovenska a časti západného Slovenska je povrch vozoviek pokrytý čerstvým, prípadne kašovitým až utlačeným snehom v hrúbke 1 – 3 cm.

Miestami zľadovatený sneh v hrúbke 4 – 5 cm sa vyskytuje na úseku cesty II/578 Skalka – Kremnica a v hrúbke 1 – 3 cm na úsekoch ciest II/512 Píla – Žarnovica, II/526 hranice okresov Detva a Poltár – Kokava nad Rimavicou, III/065018 Hodruša-Hámre – Žarnovica a na cestách nižších kategórií v oblasti Kremnice, Novej Bane a Kokavy nad Rimavicou.

Povrch vozoviek na horských priechodoch je vlhký až mokrý, okrem HP Fačkov, Javorník, Makov, Grajnár, Súľová, Látky-Prašivá, Vyšehrad, Čertovica, Pezinská Baba, Havran, Šturec, Huty, Vrchslatina, Herlianske Sedlo, Príslop a Donovaly, ktorých povrch vozovky pokrýva kašovitý až utlačený snehom v hrúbke 1 – 3 cm. Miestami čerstvý sneh do 1 cm je na horskom priechode Podspády. Na priechodoch Zbojská, Veľké Pole, Chorepa a Cukmantel sa na vozovke nachádza miestami zľadovatený sneh do 1 cm.

Upozornenie pre vodičov: Na HP Zbojská, Veľké Pole, Chorepa a Cukmantel sa na vozovke nachádza miestami zľadovatený sneh do 1 cm. Na cestách III.triedy č. 2279,2274,2278 a 2276 v lokalitách Slaná Voda, Mútne, Sihelné a Bobrov sa vplyvom silného vetra tvoria snehové jazyky. Pre silné sneženie je znížená dohľadnosť do 100 m v lokalitách Hričovské Podhradie, Horný Hričov, Kostolná-Záriečie a Dargov. Na vlhkých a mokrých cestách sa môže pri nízkych teplotách tvoriť poľadovica. Pre vozidlá nad 10 m je uzatvorený HP Šútovce a cesta I/64 v úseku Nitrianske Pravno-Fačkovské sedlo.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #doprava #Slovensko #diaľnice #cesty #sneh #poľadovica