Bugár: Vláda má priestor na zvyšovanie platov učiteľov

Nie je pravdou, že legislatívny proces je uzavretý a vláda nemá priestor na zvyšovanie platov učiteľov, myslí si predseda strany Most-Híd Béla Bugár. Predseda vlády Robert Fico a minister školstva Juraj Draxler sa podľa Bugára môžu na zvyšovaní platov učiteľov dohodnúť s pedagógmi dnes na rokovaní parlamentného školského výboru.

02.02.2016 12:50
debata (27)

„Ak sa chce, tak sa dá. Dajú sa prijímať návrhy. Stačí zmeniť zákon o odmeňovaní verejných zamestnancov. Novelu sme pripravili, je tam tabuľka, ktorá hovorí o platoch učiteľov. Nechali sme ju bez čísel, stačí ju doplniť.

Toto je zodpovednosť vlády a premiéra, aby začal rokovať s učiteľmi, nie je to žiadna veľká úloha. Potrebná je dohoda,“ povedal dnes novinárom Bugár. Na rokovaní školského výboru sa zúčastnia všetky zainteresované strany, podľa Bugára ak vláda má záujem situáciu riešiť, môže sa s pedagógmi dohodnúť a v skrátenom konaní predložiť do parlamentu novelu o ich odmeňovaní.

Ficovi predseda strany Most-Híd pripomenul jeho slová, podľa ktorých Fico povedal: „Moja vláda bude napĺňať mandát do posledného dňa a bude prijímať rozhodnutia.“ Lídra Smeru Bugár upozornil, že necelé tri týždne pred voľbami 2010 prvá Ficova vláda za jeden a pol dňa prijala a v parlamente schválila zákon o dvojitom občianstve, teraz sú do volieb štyri týždne.

„Náš záujem je dosiahnuť na školskom výbore dohodu,“ uzavrel poslanec Mosta-Híd Árpád Érsek.

27 debata chyba
Viac na túto tému: #Most-Híd #platy učiteľov #štrajk učiteľov