Do Spojenej školy Novohradská rodičia neposlali 504 detí, podporujú štrajk

Rodičia žiakov zo Spojenej školy na Novohradskej v Bratislave dnes prvýkrát nechali svoje deti doma. Zo 714 detí a študentov dnes do školy neprišlo 504.

12.02.2016 13:35
Štrajk, Novohradská Foto:
Väčšina žiakov Spojenej Školy Novohradskej do školy nenastúpila.
debata (207)

Rodičia žiakov zo Spojenej školy na Novohradskej v Bratislave dnes prvýkrát nechali svoje deti doma. Zo 714 detí a študentov dnes do školy neprišlo 504. Informovala o tom Andrea Paulíková z Iniciatívy rodičov Spojenej školy Novohradská.

Rodičia týmto gestom podporujú požiadavky učiteľov. Svoje deti plánujú nechať doma aj nasledujúce týždne vždy v piatok, a to až do začatia konštruktívneho rokovania vlády s predstaviteľmi Iniciatívy slovenských učiteľov.

„Neúčasť detí na vyučovaní považujeme za krajnú, ale v aktuálnej situácii primeranú formu protestu. Touto aktivitou chceme verejne ukázať, že učitelia v tom nie sú sami. Vzdelanie detí si zaslúži pozornosť celej spoločnosti a systematické riešenia. Dôstojné postavenie, motivujúce podmienky a primerané ocenenie práce učiteľov by malo byť samozrejmosťou,“ tvrdia predstavitelia iniciatívy rodičov s tým, že podobný záujem majú aj rodičia na ďalších školách.

„Ak sa spojíme, učitelia sa budú môcť o nás oprieť. Preto pozývame rodičov, žiakov a študentov ostatných škôl, ktorým záleží na kvalite vzdelania na Slovensku, na rodičovskú poradu. Príležitosť dohodnúť sa na ďalšom spoločnom postupe budeme mať v pondelok 15. februára o 18:00 v priestoroch Spojenej školy Novohradská,“ dodáva Paulíková.

Iniciatíva rodičov žiakov zo školy na Novohradskej sa sformovala na zhromaždení v pondelok 8. februára. „Demonštratívne prehliadanie zástupcov 15 000 učiteľov vládnou mocou ako legitímnych partnerov na rokovanie považujeme za neprijateľné. Pretože si uvedomujeme, že ak sa takýto model správania predstaviteľov štátu bude akceptovať voči učiteľom dnes, tak zajtra to môže byť štandardný model správania sa štátnej moci voči všetkým občanom,“ povedal ďalší z rodičov Pavol Nemec.

207 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #rodičia #podpora #štrajk učiteľov #iniciatíva rodičov