Nákup CT prístroja v Kysuckej nemocnici bol vraj v poriadku

Nákup CT prístroja v Kysuckej nemocnici v Čadci bol podľa predsedu Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Juraja Blanára v poriadku. "Minulý rok som dostal na stôl podľa môjho názoru politicky motivovaný podnet s cieľom poškodiť dobré meno nemocnice. Tento podnet som postúpil polícii, keďže je úlohou orgánov činných v trestnom konaní, aby ho preverili," konštatoval.

25.02.2016 11:15
debata (21)

Vyšetrovateľ podľa Blanára podnet preveril a nepodložené podozrenia vo veci nákupu CT odmietol. Zároveň dodal, že nie je dôvod na ďalšie konanie. Podľa výsledného uznesenia vyšetrovateľa vo verejnom obstarávaní nikoho zo súťažiteľov neuprednostnili a nikomu neudelili výhodnejšie podmienky. Súťažné podmienky neboli nastavené tak, aby vyhovovali len jednej spoločnosti.

Správa ďalej konštatuje, že ŽSK konal nad rámec zákona s cieľom získať najnižšiu cenu – 1,073 milióna eur, aj so servisom na sedem rokov. „Už v súčasnosti vďaka tomuto obstarávaniu so servisom ušetrila Kysucká nemocnica finančnú čiastku vo výške od 200– do 280-tisíc eur,“ poznamenal Blanár.

Kysucká nemocnica bola pri preverovaní podnetu podľa predsedu ŽSK maximálne súčinná. „Verím, že téma nákupu CT prístroja v Kysuckej nemocnici už nebude naďalej politicky zneužívaná. Dôležité je to, že v súčasnosti môžu v nemocnici vďaka prístroju vyšetriť kvalitne a efektívne ročne viac ako 8-tisíc pacientov. Pri starom CT to bolo o polovicu menej, okolo 4-tisíc vyšetrení,“ uzavrel Blanár.

21 debata chyba
Viac na túto tému: #nemocnica #Čadca #CT prístroj