Exprezidenta Kováča previezli do nemocnice, je mimo ohrozenia života

Bývalého slovenského prezidenta Michala Kováča (85) previezli do ružinovskej nemocnice v Bratislave. Je v stabilizovanom stave, mimo ohrozenia života.

05.03.2016 16:23 , aktualizované: 17:33
Michal Kováč Foto: ,
Exprezident Michal Kováč
debata (11)

Podľa serveru tvnoviny.sk je Kováčov stav vážny. Záchranku a následne aj ďalšiu posádku s lekárom k nemu privolali popoludní, údajne mal poruchu vedomia.

Hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Petra Stano Maťašovská informovala, že exprezident je v stabilizovanom stave, mimo ohrozenia života. „Zostáva v nemocnici. Bližšie sa k jeho zdravotnému stavu nebudeme vyjadrovať, rešpektujeme prianie rodiny,“ uzavrela.

Michal Kováč by mal absolvovať vyšetrenie počítačovej tomografie (CT). Exprezident už dlhšiu dobu trpí syndrómom Parkinsonovej choroby.

Kováč bol slovenským prezidentom v rokoch 1993 až 1998. Funkčné obdobie prvého prezidenta Slovenskej republiky poznamenali spory s vtedajším premiérom Vladimírom Mečiarom.

Do vysokej politiky vstúpil Kováč v decembri 1989, keď ho menovali ministrom financií slovenskej vlády. Štátnu pokladnicu riadil do mája 1991. Od júna do decembra 1992 predsedal Federálnemu zhromaždeniu ČSFR. Na post prezidenta ho vo februári 1993 navrhla materská HZDS. V roku 1999 Kováč z voľby hlavy štátu odstúpil.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #nemocnica #Parkinsonova choroba #Michal Kováč