Fico: Prezidentovi poviem svoju jasnú víziu

Slovensko podľa premiéra Roberta Fica potrebuje v najbližších mesiacoch predovšetkým zmysluplnú a stabilnú vládu. „Nebudem komentovať to, čo sme videli za posledné hodiny. Boli páni päť minút spolu a šesťkrát sa pohádali. Neviem, či si Slovensko môže dovoliť taký luxus,“ reagoval na pondelňajšie rokovania a vyhlásenia ostatných strán.

08.03.2016 07:20
debata (474)

„Predstavte si, že by sa každý tak správal, ako sa dnes správajú niektorí politici na Slovensku. Jedno vyhlásenie za druhým, klebety, teoretické úvahy. Zajtra dostanete odo mňa veľmi jasnú odpoveď,“ povedal. „Ja mám v hlave úplne jasno. Poviem pánovi prezidentovi moju jasnú víziu, a hneď potom, čo odídem od pána prezidenta, svoj postoj predstavím, vrátane časového harmonogramu a všetkého, čo s tým súvisí,“ informoval premiér, ktorý sa s prezidentom Andrejom Kiskom stretne v utorok. Kiska už avizoval, že Fica plánuje poveriť zostavením vlády.

odkaz
promo-volby-mapa-568x90
Premiér taktiež odmietol hodnotiť rozhodnutie voličov. „Rešpektujem aj rozhodnutie voliča, ktorý mohol povedať „Nech je sranda! Zvolím tohto, aspoň sa budem mať na čo pozerať v televízii",“ uviedol premiér.

Víťazom parlamentných volieb v sobotu 5. marca sa stal Smer-SD so ziskom 28,28% odovzdaných hlasov. Na druhom mieste skončila strana SaS so ziskom 12,10% odovzdaných hlasov. Nasledujú OĽaNO-NOVA (11,02%), SNS (8,64%), ĽS Naše Slovensko (8,04%), SME RODINA – Boris Kollár (6,62%), Most-Híd (6,50%) a #Sieť (5,60%). Podľa doterajších vyjadrení rokovanie so Smerom o zostavení vlády odmieta SaS, OĽaNO-NOVA, Most-Híd aj Sieť. Strana Borisa Kollára Sme rodina je ochotná podporovať pravicovú vládu. Strana SNS sa podľa jej šéfa Andreja Danka zatiaľ nepriklonila na žiadnu stranu.

474 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Smer #voľby 2016