Fico po stretnutí s Dankom: Je tu priestor na pokračovanie rozhovorov

Podľa premiéra Roberta Fica sú len dve možnosti. Prehlbovanie chaosu, alebo vytvorenie zmysluplnej vlády. O jej zostavení sa ako predseda Smeru, ktorý dostal od prezidenta príslušné poverenie, rozprával so šéfom SNS Andrejom Dankom.

09.03.2016 15:18
Fico, Danko Foto: ,
Robert Fico a Andrej Danko informovali o svojom povolebnom rokovaní po tom, ako šéf strany Smer dostal od prezidenta poverenie na zostavenie vlády.
debata (269)

Základným predpokladom zostavenia stabilnej vlády je podľa Fica spolupráca Smeru a SNS. Ako povedal Fico po stretnutí, obaja majú v tomto zhodu. Danko vo svojom vystúpení Ficove slová nepotvrdil, k zhode na tejto otázke sa nevyjadril. Novinári priestor na otázky nedostali.

Fico označil SNS ako stranu s histórou a štruktúrami a vyzdvihol, že boli uplatnené demokratické štandardné postupy.

„Urobili sme si názory na súčasnú situáciu a zhodujeme sa v mnohých otázkach,“ povedal Fico, ktorý uviedol, že so šéfom národniarov „vidíme na slovenskej politickej scéne prvky, ktoré spôsobujú chaos“.

„Sú medzi nami samozrejme aj rozdiely a máme aj iné priority,“ poznamenal Fico s poukázaním napríklad na iný pohľad SNS na stav živnostníkov. „Je tu však priestor na pokračovanie v rozhovoroch a jeden záver je najpodstatnejší, ak máme záujem na stabilnej vláde, musí ísť Smer spoločne s SNS,“ povedal Fico.

Predseda SNS Andrej Danko vyjadril presvedčenie, že len strany so stabilnou štruktúrou musia byť podstatnou esenciou funkčnej vlády.

Predseda SNS Andrej Danko prichádza na... Foto: Ivan Majerský, Pravda
Danko, rokovanie s Fico Predseda SNS Andrej Danko prichádza na rokovanie s premiérom Robertom Ficom.

Zmienil sa o tom, že treba zachovať funkčnosť strán a treba zmeniť zákon o politických stranách, lebo je ľahké oklamať voliča. „Vážme si štátnosť a ústavu, ide o nás všetkých,“ povedal na záver Danko.

269 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #SNS #Smer #Andrej Danko #zostavovanie vlády