Spájanie Borisa Kollára s mafiou pokračuje

Meno šéfa strany Sme rodina Borisa Kollára je opätovne spájané s mafiou. Najnovšie sa objavili dve fotografie, na ktorých je v spoločnosti šéfa bratislavskej skupiny piťovcov Juraja Ondrejčáka (zvaného Piťo) a ďalších dvoch ľudí, ktorí sa nachádzali na tzv. mafiánskych zoznamoch.

10.03.2016 10:06 , aktualizované: 19:30
Boris Kollár, mafiáni
Boris Kollár s Piťom (Jurajom Ondrejčákom) a podnikateľom Tomášom Rajeckým.
debata (567)

Ide pravdepodobne o staršie fotografie, nie je však jasné, z akého obdobia pochádzajú. Prišli do elektronickej pošty denníka Pravda a ďalších médií. Kollár mieni v priebehu dňa reagovať.

V roku 2011 sa odohral známy zásah kukláčov, ktorí sa zlaňovali z vrtuľníka do domu Piťa v bratislavskom Lamači. Bolo to v čase, keď rezort vnútra viedol Daniel Lipšic. „Išlo o jednu z najnebezpeč­nejších skupín, ktorá sa presúvala po meste Bratislava v pancierovaných limuzínach, ozbrojení, v nepriestrelných vestách," hovoril vtedy Lipšic o piťovcoch.

„Ak nevadí Danielovi Lipšicovi 6 kg heroínu, čo hovorí na fotky zo spoločnej dovolenky jeho ‚najväčšej ryby‘ Juraja Ondrejčáka alias Piťa, Rajeckého, Mateja Šalagu a váženého pána poslanca Boria Kollára?“ pýta sa anonym.

Boris Kollár a piťovci.
Boris Kollár, piťovci Boris Kollár a piťovci.

Členov skupiny obžalovali z 19 skutkov z vydierania, obchodovania s drogami, so zbraňami a zo založenia zločineckej skupiny.

Denník Pravda ako aj ďalšie redakcie dostali tento týždeň z anonymného zdroja kópie dvoch dokumentov, ktoré majú spájať Kollára s podsvetím. (Kópie dokumentov si môžete pozrieť v osobitnej správe.) Ich autenticitu zatiaľ nikto nepotvrdil. Išlo o záznamy Úradu na ochranu ústavy a demokracie z roku 1990. Jeden z dokumentov má vraj poukazovať na to, že niekdajší boss bratislavského podsvetia Peter Steinhübel na prevoz 6 kg heroínu cez hranice použil svojich poskokov, medzi ktorými mal byť aj Kollár. Ten však materiály označil za lživé. „Nikdy som s tým nemal dočinenia. Nikdy som sa takýmto činnostiam nevenoval,“ povedal včera Kollár. Dokumenty ho majú podľa jeho slov zlomiť v snahe podporiť pravicovú vládu, ktorú neformálne zostavuje šéf SaS Richard Sulík.

Denník Pravda požiadal o reakciu podnikateľa Tomáša Rajeckého, ktorý je na jednej z fotografií. „Fotografie vznikli počas našej spoločnej dovolenky na Kube v roku 2006 alebo roku 2007. Sú autentické. Všetci sme boli kamaráti. Zaujímalo by ma však, ako sa osoba označená v médiách ako anonym k fotografiám dostala, keďže ja som ich nikomu neposkytol. Pochybujem, že by ich niekomu poskytol pán Ondrejčák alebo pán Šalaga, keďže sú vo väzení. Vylučujem, že by ich poskytol niekomu sám pán Kollár. Neangažujem sa vo verejnom živote, nie som osoba verejného záujmu, nevidím tak dôvod, aby som zverejnenie fotografií viac komentoval. Pánovi Borisovi Kollárovi želám pri politickej kariére veľa šťastia,“ uviedol Rajecký.

567 debata chyba
Viac na túto tému: #piťovci #Boris Kollár