Most-Híd je ochotný rokovať so Smerom, ak dostane pozvanie

Strana Most-Híd je ochotná ísť na rokovanie so Smerom o vzniku vlády, pokiaľ dostane pozvánku, povedal jej predseda Béla Bugár.

12.03.2016 21:01
Bugár Foto:
Predseda Mosta-Híd Béla Bugár.
debata (956)

Vyzývame všetky štandartné strany, čiže Smer, SaS, SNS a Sieť, aby v záujme stabilizácie boli pripravené priniesť kompromisy pre vznik stabilnej vlády. Sme ochotní ísť na rokovanie so Smerom, ak nás pozve, vyhlásil Bugár.

Ako ďalej povedal, po zasadnutí snemu strany SNS je jasné, že pravicová vláda na Slovensku nemôže vzniknúť. Strana bola pripravená podporiť vznik pravicovej vlády aj napriek tomu, že mala výhrady voči možným koaličným partnerom.

Bugár dostal mandát od predsedníctva strany na podporu vzniku stabilnej vlády, rešpektujúc programové priority strany. Predsedníctvo zároveň odmietlo podporiť prípadnú úradnícku vládu a predčasné voľby.

„Ak budú predčasné voľby, všetci vieme, k čomu dôjde. Musíme zabrániť tomu, aby strana, ktorá by nemala byť v NR SR, dvojnásobne nenarástla,“ povedal novinárom. Výsledky volieb totiž podľa predsedu Mosta-Híd postavili všetky strany pred veľkú výzvu, a tou je odstrániť destabilizáciu politického systému a urobiť všetko pre to, aby nedošlo k nárastu extrémizmu. Na uznesení sa podľa Lucie Žitňanskej zo strany Most-Híd zhodlo jednomyseľne celé predsedníctvo.

Toto uznesenie strana prijala po sobotňajšom vyhlásení SNS, že nepôjde do veľkej pravicovej vlády. Viac sa dočítate v článku Ak Smer nezostaví vládu, SNS uprednostní úradnícky kabinet.

Reakcie Richarda Sulíka a Igora Matoviča na facebooku:

956 debata chyba
Viac na túto tému: #Most-Híd #Smer