Šanca na vznik pravicovej vlády je nízka, povedal Sulík

„V tomto momente šanca na vznik slušnej pravicovej vlády je mimoriadne nízka,“ reagoval predseda strany SaS Richard Sulík na predbežnú dohodu medzi stranami Smer, SNS, Most a Sieť.

14.03.2016 12:27
Richard Sulík Foto: ,
Predseda strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík na tlačovej besede konštatoval, že šanca na zostavenie pravicovej vlády je v tomto momente mimoriadne nízka.
debata (32)

Predseda SaS zopakoval, že sa ako líder najsilnejšej pravicovej strany pokúsil urobiť všetko preto, aby vznikla slušná stabilná pravicová vláda. „Vieme, že nevznikne, lebo došlo k dohode medzi stranami Smer, SNS, Most a Sieť," uviedol Sulík. Rozhodnutie Bélu Bugára a Radoslava Procházku hodnotiť nechcel.

Dodal, že strana si počká, či skutočne vznikne takáto ľavo-pravá vláda. Podľa jeho názoru však predseda Smeru Robert Fico svoje poverenie od prezidenta využije a vládu predstaví.

„Rýchlosť napovedá, že bolo vedených množstvo rozhovorov predtým,“ uviedol Sulík s tým, že SaS bude rešpektovať, ak vládu zostaví Robert Fico.

Podľa Sulíka je možné, že poslanci jednotlivých strán začnú koalíciu postupne opúšťať a vláda pod taktovkou Smeru nebude stabilná. Aj takáto vláda bude mať podľa jeho slov korupčné kauzy. Prípadnú vládu Smeru, strany Most-Híd a Siete nazval mačkopes.

„Stojíme pred hotovou situáciou, nie sme z toho šťastní, Slovensko si zaslúžilo viac,“ dodal Sulík.

© Autorské práva vyhradené

32 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Sulík #voľby 2016 #SASKA