Mali by sme žiadať predčasné voľby, povedal Matovič

Igor Matovič za hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO - NOVA) vyzval poslancov strán Sieť a Most-Híd, aby nepodporili vládu Smeru. „Nech otvoria oči a počúvajú, čo chcú voliči,“ povedal Matovič. Dodal, že ak chcú vstúpiť do ich poslaneckého klubu, s otvoreným náručím by ich všetkých privítali.

14.03.2016 14:32
OĽaNO, Matovič, Foto: ,
Členovia hnutia OĽaNO - NOVA, zľava: Ján Budaj, Veronika Remišová, Alan Suchánek, predseda hnutia OĽaNO - NOVA Igor Matovič a predseda hnutia Nova Daniel Lipšic počas tlačovej besedy na tému: Výzva poslancom strán Most-Híd a Sieť.
debata (373)

Matovič zopakoval, že takáto forma koalície bola podľa jeho informácií dohodnutá už pred voľbami. Informácie má vraj od zdroja z blízkeho okolia šéfa SNS Andreja Danka.

„Všetci voliči strany Sieť a Most-Híd boli podvedení. Mali by sme žiadať predčasné voľby,“ uviedol Matovič. Nádej na zostavenie pravicovej vlády je podľa neho minulosťou.

„Je verejným tajomstvom, že Radoslav Procházka je zadlžený po uši. To, čo oficiálne vykázal za predvolebnú kampaň či už prezidentskú alebo parlamentnú, je len zlomok toho, čo v skutočnosti zaplatil. Tieto peniaze mu môže zabezpečiť iba Robert Fico, keď mu bude robiť Radoslav Procházka poskoka vo vláde. Procházka je v pasci a do tejto pasce sa dostal sám," povedal Matovič.

„Som sklamaná, veľmi ma mrzí, že pre niektoré politické strany akoby volič prestal existovať dňom volieb,“ povedala Veronika Remišová. Pridali sa k nej aj kolegovia, lekár Alan Suchánek, ktorý upozornil na kauzu CT či Ján Budaj. Radikalizácia je podľa neho dôsledkom vlády Smeru.

Podľa Daniela Lipšica vzniká zlepenec oligarchov. „Ľudia, ktorí ovládajú Slovensko, sa nevzdajú len tak rýchlo,“ dodal.

© Autorské práva vyhradené

373 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #Daniel Lipšic #Igor Matovič #voľby 2016