Polícia preveruje podozrenie z kupovania hlasov v prospech Smeru

Polícia preveruje podozrenie z kupovania hlasov Rómov počas parlamentných volieb, ktoré sa konali minulú sobotu. Polícia vyšetrovanie bližšie nekomentovala. Volebné korupcia je trestným činom.

15.03.2016 10:54
debata (23)

Informáciu zverejnil spravodajský portál aktuality.sk. Prípad súvisí s výsledkami hlasovania v dvoch rómskych osadách na východe Slovenska, kde dvaja menej známi kandidáti Smeru Peter Chudík a Stanislav Kubánek získali oveľa viac prednostných hlasov ako predseda strany a premiér Robert Fico.

Rómovia z obce Lomnička RTVS povedali, že starostka obce kupovala obyvateľom cigarety a hovorila im, aby podporili dvoch spomínaných poslancov. Starostka odmietla tieto informácie komentovať a povedala, že s voličmi hlasovať nechodila.

V Lomničce získal Smer takmer 83 percent hlasov, čo je výrazne viac ako celoštátny výsledok strany 28,28 percenta. Kubánek aj Chudík, ktorý je predsedom Prešovského kraja, nekalé konanie odmietli.

Výrazne lepší výsledok ako ich stranícky šéf dosiahli tiež v rómskej osade Rakúsy. Obaja sa uchádzali o post poslanca z druhej desiatky kandidátky Smeru.

Poslankyňa najsilnejšej pravicovej strany Sloboda a solidarita Lucia Nicholsonová na sociálnej sieti zase upozornila na výsledky hlasovania v dedine Chminianske Jakubovany, kde tiež žijú Rómovia a kde na rozdiel od iných regiónov bodovala mimoparlamentné strana Tip a najmä jeden z jej kandidátov.

23 debata chyba
Viac na túto tému: #Smer #volebná korupcia #voľby 2016 #strana TIP