Zsolt Simon nepodporí koalíciu Mosta-Híd so Smerom a SNS

Podpredseda strany Most-Híd Zsolt Simon nepodporí koalíciu so Smerom. Uviedol to na svojom profile na sociálnej sieti. Predseda strany Most-Híd na tlačovej besede ubezpečil, že Simon je jediným poslancom, ktorý sa takto rozhodol.

15.03.2016 11:42 , aktualizované: 13:09
debata (186)

„Tak ako som avizoval už pred voľbami, dnes na predsedníctve som oznámil, že neviem podporiť vládu Smeru, SNS , Mosta-Híd a trosiek Siete. Preto ak strana Most-Híd podpíše koaličnú zmluvu a vstúpi do takejto vlády, nevstúpim do poslaneckého klubu Mosta-Híd," napísal Zsolt Simon.

Úradnícka vláda a predčasné voľby by podľa podpredsedu strany boli pre Slovensko lepším riešením.

„Ako zakladajúci člen strany, chcem tiež vyzvať členov Republikovej rady, ktorá jediná môže rozhodnúť o tom, či strana Most-Híd vstúpi do nejakej vlády, aby prišli na rokovanie a odmietli vládu Smeru a SNS," uviedol Zsolt Simon. Na otázku Pravdy, či vie už teraz o prípadnom nesúhlase ostatných členov strany so spoluprácou so Smerom a SNS povedal, že je svojprávny človek a hovorí len za seba.

Predseda strany Most-Híd Béla Bugár pritom ešte v pondelok pred rokovaním o budúcej koalícii na Úrade vlády SR tvrdil, že v strane nepostrehol nálady proti koalícii so Smerom. Reagoval tak na avizovaný odchod troch poslancov strany Sieť Radoslava Procházku. Miroslav Beblavý, Katarína Macháčková a Simona Petrík oznámil odchod zo strany, ak Sieť vstúpi do koalície so Smerom.

Bugár: Simon je jediný, ktorý chce odísť

K vyhláseniu Zsolta Simona sa vyjadril predseda strany Béla Bugár na tlačovej konferencii. Podľa neho je Simon jediným poslancom, ktorý odmietol vládu so Smerom podporiť a nikto ďalší z klubu vraj neplánuje odísť.

„Keď sme rokovali po voľbách, tak každý súhlasil, že odmietame úradnícku vládu a predčasné voľby. Aj on súhlasil, aby sme rokovali so Smerom a SNS,“ komentoval Bugár vyhlásenie Zsolta Simona. Dodal, že Simon neskôr spochybnil, že Most-Híd dokáže vo vláde so Smerom presadiť svoje programové priority.

Podľa Bugára sa však strane Most-Híd podarilo do programových priorít presadiť 90 percent návrhov. Týkajú sa predovšetkým protikorupčného boja, ktorý bol podľa predsedu vlajkovou loďou strany, ďalej oblasti regionálneho rozvoja, menšinovej otázky či otázky daňového odvodového zaťaženia.

© Autorské práva vyhradené

186 debata chyba
Viac na túto tému: #Most-Híd #Zsolt Simon