Vláda bude naďalej zametať kauzy pod koberec, hovoria Lipšic a Matovič

Nová vláda bude aj za účasti strán Most-Híd a Sieť zametať veľké korupčné kauzy pod koberec. Vyhlásil to dnes na brífingu poslanec za hnutie OĽaNO-NOVA Daniel Lipšic

16.03.2016 15:15
Igor Matovič, Daniel Lipšic Foto: ,
Lídr OĽaNO-NOVA Igor Matovič (vpravo) a Daniel Lipšic chcú iniciovať schôdze parlamentných výborov ku kauze developera bytového domu, v ktorom si byt prenajíma aj premiér Robert Fico.
debata (11)

Lipšic a líder hnutia Igor Matovič poukázali na kauzu podnikateľa Ladislava B., ktorý sa mal dopustiť podvodu s fiktívnym nadmerným odpočtom DPH vo výške takmer dva milióny eur pri kúpe bytov v Bratislave. Podnikateľ je podľa Lipšica blízkym priateľom premiéra Roberta Fica ako aj ministra vnútra Roberta Kaliňáka. To je podľa neho dôvod, prečo prípad „stopila“ Národná kriminálna agentúra aj Úrad špeciálnej prokuratúry.

V bytovom dome podnikateľa si byt prenajíma aj premiér Robert Fico. Byty si od daného developera mali vraj kúpiť aj minister dopravy Ján Počiatek a tiež podnikateľ, ktorý pôsobil v minulosti vo firme s ministrom vnútra Robertom Kaliňákom.

Ako Lipšic dodal, opozícia bude k tomuto prípadu iniciovať schôdzu výboru pre obranu a bezpečnosť ako aj ústavnoprávneho výboru. Na prípad sa tam chce pýtať ministra Kaliňáka aj špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #korupčná kauza #Daniel Lipšic #Robert Kaliňák #Igor Matovič #NAKA