Za obchodovanie s ľuďmi hrozí Slovenkám až 12 rokov väzenia

Po tohtotýždňovej akcii Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii na južnom Slovensku obvinili štyri osoby z obchodovania s ľuďmi.

17.03.2016 11:32
debata (3)

Ako informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová, hlavý organizátor 48-ročný Maďar zadával objednávky trom Slovenkám, ktoré zabezpečovali fotky a videá nahých dievčat, dokonca mladších ako 18 rokov.

Dvadsaťosemročná Monika o dva roky staršia Timea a 33-ročná Soňa ich lákali na fotenie a natáčanie na rôzne miesta a za ľahkú a rýchlu prácu im sľubovali výhodné zárobky, ktoré im vyplácali zo svojich provízií.

Polícia doposiaľ preukázala zisk organizovanej skupiny vo výške približne 5 000 eur. Táto suma však bude ešte vyššia. Polícia totiž odhalila, že organizátor mal ponúkať dievčatá aj na sexuálne služby, za čo mal inkasovať vysoké finančné zisky.

Počas štyroch domových prehliadok v Komárne a v Dunajskej Strede policajti zaistili rôzne dôkazové materiály ako počítače a telefóny, ktoré putovali na expertízu.

Obvinený Maďar je v súčasnosti vo väzbe v Rakúsku za inú trestnú činnosť. Jednu z obvinených stíhajú väzobne, na ďalšiu spracovali návrh na väzobné stíhanie a tretiu stíhajú na slobode.

V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Maďarsko #nahota #natáčanie #fotenie #obchod s ľuďmi #Slovenky #sexuálne služby