Bugár: Keby sme mali viac percent, máme aj iný rezort

Líder Mostu-Híd Béla Bugár hovorí, že vstup do vládnej koalície so Smerom, SNS a Sieťou nie je populárny, ale správny krok.

19.03.2016 09:30
most-híd, béla bugár Foto: ,
Predseda strany Most-Híd Béla Bugár.
debata (93)

Republiková rada má dnes schváliť vstup do koalície. Očakávate, že potvrdí doterajší postup vedenia strany?
Myslím si, že áno. Viem, že určite minimálne Zsolt Simon bude proti. To je v poriadku, o tom vieme.

Ako vnímate výčitku, že ste sa rozhodli ísť so Smerom a SNS do koalície?
Samozrejme, zo začiatku je to určitým spôsobom na počudovanie. Aj v našich straníckych štruktúrach to nie je jednoduché. Ale ak rozmýšľajú, aké boli iné možnosti, dobre vedia, že nakoľko nemohla vzniknúť pravicová vláda, lebo SNS povedala nie, tak potom by boli jediným riešením predčasné voľby. Ako zodpovedný politik som hovoril, že robíme správne veci, nie populárne. Toto nie je populárny, ale správny krok. Aj povolebný prieskum ukázal, že Kotleba išiel hore. Nedovolím, aby, povedzme, moja dcérka žila v hnedom Slovensku.

Je Most-Híd spokojný s tým, aké pozície vo vláde vyrokoval?
Most-Híd dostal 6,5 percenta hlasov. Keby sme dostali viac, tak máme aj iný rezort. Voliči rozhodli. Ak chceme byť normálnym stabilným partnerom, nebudeme vydierať, že nevstúpime do koalície, ak nedostaneme ešte ďalší post. Toto nie je o postoch, ale o programe. Až 90-percent našich vecí sme dostali do programových priorít koalície. Som veľmi rád, že to pochopil nielen Smer, ale aj SNS.

Prečo žiadna strana nechcela zdravotníctvo?
Budem hovoriť o Moste-Híd. Mali sme vlajkovú loď boj proti korupcii, a to znamená, že musíme mať rezort spravodlivosti. Ďalšia veľká možnosť nebola, inak zdravotníctvo alebo školstvo zoberieme. Každý si musí uvedomiť, že do zdravotníctva má ísť človek, ktorý ho bude krízovo manažovať a vyzerá to tak, že Smer hľadá takého človeka.

© Autorské práva vyhradené

93 debata chyba
Viac na túto tému: #vláda #SNS #Most-Híd #Smer #koalícia #Sieť