Europoslanec Štefanec: Som v budove parlamentu, odporúčali nám nevychádzať

Europoslanec Ivan Štefanec v telefonáte s redakciou Pravdy popisuje momentálnu situáciu v Bruseli.

22.03.2016 11:44
Ivan Štefanec, Foto: ,
Europoslanec Ivan Štefanec na archívnej snímke.
debata (36)
„Momentálne som V Bruseli v budove europarlamentu. Miestami, kde k výbuchom došlo, som včera prechádzal. Samozrejme, že to vnímam veľmi citlivo a myslím na ľudí, ktorí tam boli v čase útokov,“ povedal Štefanec.

Situácia v Bruseli je mimoriadna, nepremáva metro ani železnica. Ulice sú ľudoprázdne, autá, ktoré normálne premávajú v uliciach, teraz stoja. Doprava nielen verejná, ale aj osobná je zastavená.

„Europarlament pracuje v režime mimoriadnych bezpečnostných opatrení. Odporúčali nám, aby sme z budovy nevychádzali,“ popisuje situáciu v europarlamente Štefanec a dodáva, že teraz práve nevie povedať, či je v budove ešte niekto zo slovenských europoslancov.

„Myslím si, že hypotéza samovražedných útokov je stále pravdepodobnejšia. Sledujem len belgické médiá, odtiaľ mám aktuálne informácie. Myslím si, že zákaz vychádzania alebo odporúčanie nevychádzať platí vo všetkých verejných budovách. Momentálne nevidím na ulici nikoho, pred parlamentom nastúpili vojaci,“ hovorí slovenský europoslanec.

Stanovisko europoslanca Vladimíra Maňku

Dnes som mal letieť z Viedne do Bruselu, ale teraz zisťujem ako to je, či vôbec príjma letisko. Včera sme mali predsedníctvo Smeru, kde sme schvaľovali zloženie vlády a jej funkcií. Mal som pôvodne letieť včera, teraz zisťujem čo a ako.

Mnoho ľudí býva rôzne, takže metro využíva veľa ľudí. Čo sa týka letiska, toto je jediné letisko, na ktoré aj ja prilietam a odlietam. Čiže týmto letiskom prejdem každý týždeň. Dnes mám rokovanie až večer, tak som si nedal raňajší let ako zvyčajne, možno, keby som letel ráno, prvým letom o siedmej, tak by som to práve bol zažil.

© Autorské práva vyhradené

36 debata chyba
Viac na túto tému: #Brusel #Ivan Štefanec #explózie #europoslanec