Poslancovi Krupovi z ĽSNS polícia zadržala zbrojný preukaz

Poslancovi strany Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko Petrovi Krupovi polícia zadržala zbrojný preukaz aj legálne držané zbrane. Informovali o tom v Správach RTVS s tým, že polícia to zatiaľ nepotvrdila.

25.03.2016 20:08
debata (370)

Peter Krupa prišiel s pištoľou do parlamentu v pondelok 21. marca. Vo vestibule ju dobrovoľne odovzdal bezpečnostnej službe. Dôvod, prečo si zbraň do parlamentu doniesol, neprezradil.

Informáciu o tom, že Petrovi Krupovi polícia zadržala zbrane aj zbrojný preukaz, zverejnilo aj vedenie strany na svojej oficiálnej internetovej stránke.

Viacerí poslanci ĽS NS nosia zbraň

Viacerí poslanci Ľudovej strany Naše Slovensko podľa poslanca NR SR tejto strany Milana Uhríka nosia pri sebe zbraň. Ako povedal novinárom, je ich menej ako polovica.

Do budovy parlamentu zbraň však nedonesú. „Nepotrebujeme nosiť zbrane do parlamentu, my ich nosíme len po parlament. To je rozdiel. Nosíme ich kvôli ochrane svojej osoby a rodiny,“ povedal Uhrík s tým, že parlament je pod ochranou polície. Pri vchode teda legitímne zbraň odovzdajú. „V rokovacej sále nebude nikto so zbraňou,“ dodal.

Poslanec NR SR za ĽS NS Peter Krupa priniesol v pondelok zbraň do parlamentu. Pri vchode ju odovzdal službukonajúcim policajtom. Minister vnútra Robert Kaliňák bol z toho šokovaný.

370 debata chyba
Viac na túto tému: #zbrane #ĽSNS