Polícia poslancovi ĽSNS vrátila zbrojný preukaz aj zbraň

Polícia v pondelok vrátila poslancovi ĽS Naše Slovensko Petrovi Krupovi zbrojný preukaz aj zadržanú zbraň. Polícia tak urobila na základe toho, že Krupa ešte minulý piatok 1. apríla získal po druhýkrát potvrdenie o psychickej spôsobilosti držať a nosiť zbraň v zmysle zákona o zbraniach a strelive.

04.04.2016 15:03
Peter Krupa Foto: ,
Poslanec ĽSNS Peter Krupa.
debata (82)
„Týmto rozhodnutím sa definitívne potvrdilo, že šikanovanie poslanca NR SR Petra Krupu zo strany polície vedenej ministrom vnútra Kaliňákom bolo absolútne neodôvodnené, účelové a urobené pod mediálnym tlakom a na politickú objednávku súčasnej Ficovej vlády,“ uvádza v stanovisku ĽS NS.

Perzekúcia a očierňovanie poslanca Krupu sa podľa strany Mariana Kotlebu začalo práve po tom, čo v súlade so zákonom odovzdal svoju legálne držanú zbraň pri vstupe do budovy parlamentu príslušníkovi Úradu pre ochranu ústavných činiteľov. „Hoci tým nič neporušil a ani v minulosti sa nedopustil žiadneho trestného činu ani priestupku na úseku zbraní a streliva, spustila sa proti nemu štvavá mediálna kampaň len preto, že je poslancom NR SR za ĽS Naše Slovensko – za jedinú skutočnú parlamentnú opozíciu na Slovensku. Táto kampaň následne vyústila do policajnej perzekúcie riadne zvoleného poslanca NR SR, zastupujúceho takmer 210-tisíc voličov, čím boli opäť raz pošliapané princípy demokratického a právneho štátu,“ uvádza Kotlebova strana. Krupa preto podnikne v najbližších dňoch všetky nevyhnutné právne kroky na to, aby bolo očistené jeho dobré meno.

Poslanec za ĽS NS Krupa priniesol koncom marca zbraň do parlamentu. Pri vchode ju odovzdal službukonajúcim policajtom.

82 debata chyba
Viac na túto tému: #zbraň #ĽSNS #Peter Krupa