Novým rómskym splnomocnencom je sociológ Ábel Ravasz

Novým splnomocnencom vlády SR pre rómske komunity bude Ábel Ravasz. Doterajšieho splnomocnenca Petra Polláka vláda odvolala a vymenovala nového, ktorý bude vo funkcii od 7. apríla. Návrh na odvolanie a vymenovanie rómskeho splnomocnenca predložil na rokovanie vlády minister vnútra.

06.04.2016 11:12 , aktualizované: 11:20
Ábel Ravasz Foto:
Ábel Ravasz, nový splnomocnenec vlády pre rómske komunity.
debata (20)

Ábel Ravasz, nominant strany Most-Híd je sociológ a od novembra 2015 viedol Inštitút Mateja Bela. Inštitút sa podieľal na volebnom programe Mosta-Híd v oblasti riešenia chudoby a rómskej politiky.

Na ministerstve obrany dochádza k ďalšej personálnej zmene, ktorá reaguje na výsledky volieb a zmenu vo vedení tohto rezortu. Doterajšieho vedúceho služobného úradu Ľudovíta Macháčka nahradí od štvrtka Jozef Hudák.

Rezort obrany podľa koaličnej zmluvy pripadol SNS a Hudák za túto stranu kandidoval vo voľbách. Na kandidačnej listine bol na 22. mieste a do parlamentu sa tak nedostal. Hudák má 53 rokov a je finančným manažérom.

Novým hlavným hraničným splnomocnencom SR sa stane doterajší riaditeľ Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru Ladislav Csémi.

Na návrh ministerstva vnútra jeho nomináciu do tejto funkcie schválila vláda. Doteraz funkciu zastával Ľudovít Biró.

Bilaterálne zmluvy SR so susednými štátmi s výnimkou Rakúska zakotvili inštitút hraničných splnomocnencov. Tí sú zodpovední za realizáciu medzinárodných zmlúv, ktoré sa týkajú štátnych hraníc, riešenia incidentov, mimoriadnych udalostí a všetkých problémov týkajúcich sa štátnych hraníc.

20 debata chyba
Viac na túto tému: #splnomocnenec pre rómske komunity #Ladislav Csémi #Ábel Ravasz