Moravčík z KDH sa stal poradcom Švejnu z Mosta-Híd

Podpredseda KDH Miloš Moravčík sa stal poradcom štátneho tajomníka na ministerstve práce sociálnych vecí a rodiny SR a podpredsedu Mosta-Híd Ivana Švejnu.

07.04.2016 13:34
Ivan Švejna Foto: ,
Ivan Švejna v parlamente.
debata (7)

Ako povedal Moravčík, pôjde o odborné externé poradenstvo. Náplňou práce majú byť ekonomické analýzy, prognózy, poradenstvo v oblasti vzťahu verejných financií a dôchodkov, návrhy na zníženie administratívnej záťaže, ktorá sa spája so sociálnym poistením, a ďalšie odborné ekonomické otázky vyplývajúce z oblasti pôsobnosti štátneho tajomníka.

Začiatok odbornej spolupráce Ivana Švejnu a Miloša Moravčíka sa začal podľa podpredsedu KDH takmer pred 15 rokmi. „V odborných veciach sme si boli skutočne názorovo blízki,“ povedal Moravčík s tým, že ich aktuálna spolupráca nemá mať nič spoločné s ich politickou príslušnosťou.

„Ide o spoluprácu čisto odborného charakteru, ktorej predmetom majú byť predovšetkým ekonomické analýzy, prognózy, poradenstvo v oblasti vzťahu verejných financií a dôchodkov. Jej výsledkom má byť okrem zlepšenia kvality života seniorov napríklad aj zníženie administratívnej záťaže spojenej so sociálnym poistením,“ povedal Moravčík.

Verí, že návrhy, ktoré na odborné ekonomické otázky ako poradca predloží, reálne prispejú k zlepšeniu situácie v oblastiach v pôsobnosti štátneho tajomníka. Rád by zdôraznil, že nejde o politickú, ale o odbornú spoluprácu.

Miloš Moravčík je tak ako ostatní členovia predsedníctva KDH v demisii, ktorú podávajú na najbližšom sneme KDH, ktorý bude v júni. Na ňom sa bude voliť predseda KDH a aj podpredsedovia. Zámer opätovne kandidovať na podpredsedu KDH zatiaľ Moravčík nepotvrdil.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #demisia #KDH #poradca #Ivan Švejna #Miloš Moravčík