Razie vo firmách. Kukláči zasahovali proti organizovanej skupine

Kukláči Národnej kriminálnej agentúry v pondelok zasahovali na strednom a západnom Slovensku. Hľadali podozrivých z ekonomickej trestnej činnosti.

11.04.2016 16:09 , aktualizované: 12.04.2016 09:00
debata (22)

Nitky pritom majú viesť k bratovi známej moderátorky Petrovi Puškárovi, ktorý sa pred políciou skrýva. Puškár bol už v minulosti rok vo väzbe. Neskôr ho však obvinenia z daňového a poistného podvodu za vyše sedem miliónov eur zbavili. Počas akcie mali muži zákona zadržať asi 30 ľudí.

Do priestorov budovy na bratislavskej ulici Stará Vajnorská nabehli kukláči v pondelok ráno. Obsadili firmy, ktoré tam sídlia. Razia bola aj v reštaurácii Galileo na Vazovovej ulici, kde je tiež konateľom Puškár. Zamestnanci sa k zásahu odmietli vyjadriť, návštevu polície však priznali. Kukláči prehľadávali sklady, doklady, účtovné záznamy aj počítače.

„Môžeme potvrdiť, že akciu vykonávajú príslušníci Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru v súvislosti s dokumentovaním závažnej daňovej trestnej činnosti, ktorá mala byť páchaná organizovanou skupinou,“ potvrdil nám v pondelok hovorca policajného prezídia Martin Wäldl. Polícia dokumentuje ekonomickú trestnú činnosť, ktorá súvisí s nadmerným odpočtom DPH, ako aj so skrátením dane a poistného. Kroky smerujú aj do zahraničia. Príkaz na domovú prehliadku vydal súd.

Razia sa podľa zdroja blízkeho polícii začala v internetovej televízii IN TV, ktorá mala o pár dní začať vysielať. Nečakaná návšteva šokovala zamestnancov, ktorí podľa ich slov netušili, o čo ide. Domové prehliadky mali prebiehať aj u obchodných partnerov televízie a v okolitých skladoch. Televízia na webe uvádza ako mediálneho partnera aj Fun rádio, ktorého vlastníkom je predseda strany Sme rodina Boris Kollár. Ten už avizoval, že pre Fun rádio hľadá nového vlastníka. Pred svojím zvolením do parlamentu mala do televízie nastúpiť ako moderátorka Martina Šimkovičová (Sme rodina).

Policajná akcia nebola podľa našich informácií zameraná proti televízii. „Išlo o prehľadávanie miest a ľudí, ktorí sú medzi sebou prepojení a ktorí môžu s televíziou nejakým spôsobom súvisieť. Akcia bola na viacerých miestach Bratislavy v súvislosti s Petrom P.,“ uviedol včera podvečer náš zdroj.

Polícia mala zasahovať proti skupine, v ktorej figuruje aj Peter Puškár. Podľa obchodného registra je konateľom vo viac ako desiatich firmách, ktoré sídlia v hlavnom meste. V súvislosti s ním zasahovali kriminalisti aj v obci Hubice v Dunajskostredskom okrese. Peter Puškár sa na sociálnej sieti proti zásahu polície ohradil a tvrdí, že je to všetko výmysel. „Oni si niečo vymysleli z roku 2013 a stále dookola. Namiesto ukončenia naháňanie strachu,“ píše na internete Puškár.

© Autorské práva vyhradené

22 debata chyba
Viac na túto tému: #razia #Národná kriminálna agentúra