Ani politikov neobchádzajú choroby a úrazy

Mečiar, Schuster, Dzurinda, Fico či Kiska. Choroby a úrazy neobchádzajú ani mocných mužov politiky.

14.04.2016 15:05
DZURINDA: zlomená noha Foto: ,
Expremiér Mikuláš Dzurinda so zlomenou nohou.
debata (35)

Predseda vlády Robert Fico má problémy s krčnou chrbticou už od nástupu do úradu premiéra. Počas predvolebnej kampane sa opakovane objavili špekulácie o jeho zdravotnom stave, keďže na viacerých diskusiách vyzeral unavene a na niekoľkých sa ako šéf strany Smer ani nezúčastnil.

Tento utorok sa premiér ospravedlnil z účasti na súdnom pojednávaní, kde mal vypovedať ako svedok. V stredu už viedol schôdzu nového koaličného kabinetu, ktorý schválil návrh programového vyhlásenia. Vo štvrtok Robert Fico prišiel autom do nemocnice s podozrením na infarkt. V Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb sa podrobil vyšetreniam. V nemocnici zatiaľ zostáva. Ak by jeho hospitalizácia trvala dlhšie, podľa Ústavy SR predsedu vlády zastupuje počas neprítomnosti podpredseda, ktorého určí predseda vlády.

1996 – Vtedajší predseda vlády Vladimír Mečiar vyvolal špekulácie o svojom zdravotnom stave a hovorilo sa aj o nádore na mozgu potom, keď sa na istý čas stiahol z verejného života. Prekonal vraj zápal pľúc.

2000 – Vtedajšieho prezidenta Rudolfa Schustera napokon previezli s prasknutým hrubým črevom do nemocnice v rakúskom Innsbrucku. Na bratislavských Kramároch mu pomôcť nevedeli.

2006 – Vtedajší premiér Mikuláš Dzurinda si pri lyžovačke zlomil nohu a v nemocnici strávil niekoľko týždňov.

2014 – premiér Robert Fico si poranil nohu počas futbalového zápasu v rámci predvolebnej kampane v Košiciach. Na bratislavských Kramároch mu následne operovali achilovku

2015 – Prezident Andrej Kiska si nechal laparoskopicky odstrániť výrastok z bedrového kĺbu vo fakultnej nemocnici v Plzni.

2015, 2016 – Bývalého prezidenta Ivana Gašparoviča opakovane hospitalizovali v bratislavskom onkologickom ústave. Zákrok sa vraj v oboch prípadoch týkal operácie hrubého čreva.

2016 – Bývalého prezidenta Michala Kováča v marci dvakrát hospitalizovali potom, keď stratil vedomie a nereagoval na vonkajšie podnety.

Prečítajte si viac o tom, ako sa prejavuje infarkt.

© Autorské práva vyhradené

35 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #hospitalizácia