Gajdoš rokoval s predsedom Vojenského výboru NATO

Rozpočet NATO, vojenské operácie aliancie ako aj nadchádzajúci júlový summit vo Varšave boli témami piatkového spoločného rokovania ministra obrany Petra Gajdoša s predsedom Vojenského výboru NATO, českým generálom Petrom Pavlom.

15.04.2016 11:46
debata (19)
Zľava: Predseda Vojenského výboru NATO Petr... Foto: SITA, ¼udovít Vaniher
Peter Gajdoš, Peter Pavel, minister obrany, Zľava: Predseda Vojenského výboru NATO Petr Pavel a minister obrany Peter Gajdoš počas oficiálneho privítania delegácie na ministerstve obrany. Bratislava.

„Hovorili sme o hlavných úlohách, ktoré pred alianciou stoja. Existuje veľa výziev, ale pokiaľ je dobrá vôľa, riešenia sa nájdu,“ povedal po rokovaní novinárom Pavel. Zároveň Slovensku poďakoval za príspevky do jednotlivých zahraničných operácií a iniciatív aliancie a tiež zvereneckých fondov pre Afganistan a Ukrajinu.

„V priateľskej atmosfére som generála ubezpečil, že priority v rámci obrany Slovensko v rámci programového vyhlásenia vlády určite splní,“ uviedol Gajdoš. Pavla zároveň ubezpečil o proeurópskej a proatlantickej orientácii našej krajiny. „Sme členmi Európskej únie a NATO a záväzky voči týmto klubom splníme,“ dodal.

Predseda Vojenského výboru NATO Peter Pavel navštívil Slovensko pri príležitosti medzinárodnej bezpečnostnej konferencie GLOBSEC. Na konferencii sa zúčastní aj minister Gajdoš.

19 debata chyba
Viac na túto tému: #NATO #ministerstvo obrany #Peter Gajdoš